Szijjártó szerint hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között

2018. február 27. 16:34

Szijjártó Péter szerint a V4-ek és Közép-Ázsia hasonló kihívásokkal néz szembe, elkötelezettek a vallási radikalizmus és a terrorizmus elleni küzdelemben, továbbá az illegális migráció visszaszorítását illetően is hasonló az álláspontjuk. A visegrádi országok külügyminiszterei közép-ázsiai kollégáikkal találkoztak kedden Budapesten.

2018. február 27. 16:34

Hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között, hogy kölcsönösen előnyös együttműködést folytathasson a két térség a politika, a gazdaság és a biztonság területén – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán külügyminiszteri találkozója után tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta: a két régió hasonló kihívásokkal néz szembe, elkötelezettek a vallási radikalizmus és a terrorizmus elleni küzdelemben, továbbá az illegális migráció visszaszorítását illetően is hasonló az álláspontjuk.

Kiemelte: az együttműködés szempontjából fontos, hogy a közép-ázsiai országokban jelentős nyersanyagtartalékok vannak, és vízipari beruházások vonatkozásában is együtt dolgozhatnak.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. február 28. 08:37
Hídépítés, hídépítés. Megvan! Mészáros&Mészáros Kft..........
annamanna
2018. február 28. 05:03
"Kiemelte: az együttműködés szempontjából fontos, hogy a közép-ázsiai országokban jelentős nyersanyagtartalékok vannak" Jó, és azokat mi mire használjuk? Mi közünk van az ő nyersanyagtartalékaikhoz?
annamanna
2018. február 28. 05:00
https://coub.com/view/13r16a
tabakur
2018. február 27. 22:38
Aha , madarat tolláról embert barátjáról. Te Peti egyre hülyébb vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!