Petíciót indít a DK Nagy Imre szobrának eltávolítása ellen

2018. június 09. 15:00

Nagy Imre szobrának eltávolítása ellen indított petíciót a DK. „Orbán Viktor arra készül, hogy végképp eltörölje a magyarok forradalmi múltját és elvigye a szobrot” – mondta a párt szóvivője.

2018. június 09. 15:00

Kifejtette: az Országgyűlés Hivatalának a költségvetési bizottság számára megküldött feljegyzésében „találtunk egy meglepő és számunkra aggodalomra okot adó fejezetet”, amelyben a Szabad György irodaház és a Vértanúk terének felépítéséről, illetve átalakításáról esik szó. „Ez könnyen azt jelentheti, hogy a kormány elviteti Nagy Imre szobrát a térről”. 

A DK szerint az 1956-os forradalom és a hősök megcsúfolása lenne, ha a Kossuth téri Forradalom lángja 2012-es „eltávolíttatása” után Nagy Imre szobra is eltűnne a Parlament közeléből. „Orbán Viktor arra készül, hogy végképp eltörölje a magyarok forradalmi múltját és elvigye a szobrot” – jelentette ki a szóvivő.

A tiltakozó petíció részleteiről a jövő héten tájékoztatják a többi ellenzéki pártot, melyeket a DK felkért a csatlakozásra és az aláírásgyűjtésre.

Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezetének elnöke a tájékoztatón arra emlékeztetett, hogy a következő héten lesz a Nagy Imre-per és az egykori miniszterelnök kivégzésének 60. évfordulója. Ehhez kapcsolódóan megemlékezést tartanak a per eredeti tárgyalótermében, a Fő utcai börtönben és koszorúzást tartanak a Vértanúk terén. Ugyanakkor tüntetni is fognak a Legfőbb Ügyészség előtt a „jelenleg zajló politikai perek ellen”.

(MTI)

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
efjé
2018. június 10. 19:02
Néha már kezdem sajnálni ezt a szegény hülyét...
Venn
2018. június 10. 09:16
Fleto: Könnyen ehet, hogy megtalálom a plagizált - lopott szakdolgozatom, de majd eldugom újra. :DD
Kopa
2018. június 10. 08:34
Élőláncot szervezz táncosbohóc! Már mától.
amarna
2018. június 10. 06:41
Én ezt az -----elmebeteggé itta magát------senkiházi hazaárulót nem engedném szabadon közlekedni !!!! DETOXIKÁLÓ---és utána ELMEGYÓGYINTÉZET---!! Az OPNIT jó előre bezárta mert érezte a vesztét !!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!