L. Simon László a kultúrharcról

2018. július 23. 20:51

Rónai Egon, Stumpf András és Benyó Rita faggatta L. Simon Lászlót a kultúrharcról az ATV-n.

2018. július 23. 20:51

A Magyar Idők cikksorozata kapcsán faggatták L. Simon László író-költőt, fideszes országgyűlési képviselőt, kultúrpolitikust az ATV-n. L. Simon elmondta: a mostani kormány demokratikusan elnyert, kétharmados többséggel kormányoz, és vannak a politikai közösségen belüli viták is.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2018. július 24. 09:05
Rég nincs itt szó kultúrharcról; a kultúra nélküli lumpen csőcselék totális kiszolgálása és választási célból való kihasználása zajlik, tudatosan, módszeresen. Németh Szilárd az új fideszes embereszmény.
Kanóc
2018. július 24. 08:38
Mondom én, hogy Stumpf lesz az új kálmánolga. :) (Mondjuk Olga férfiasabb jelenség...)
Peter8811
2018. július 24. 07:54
Mekkora egy patkány ez a Stumpf, hozzá képest Árpi bácsi egy picinyke Miki egér.
annamanna
2018. július 23. 23:25
"Az „eredeti” kultúrharcot a német–porosz állam 1870–1878 között vívta a katolikus egyházzal. (...) A liberálisok „új ellenreformáció” félelme és Bismarck „ötödik hadoszlop” fóbiája mellett, meg az újonnan keletkezett erős belpolitikai ellenféllel szemben érzett ellenséges indulat mellett még egy fontos tényező motiválta a fellépést a katolikus egyház ellen. A német kormányzat számára a katolikuskérdés elválaszthatatlanul egybefonódott a lengyel kisebbség kérdésével. A német államközösségben élő lengyelek Németország legnagyobb összefüggő és tudatosan katolikus kisebbsége volt. Számukra a katolikus vallás és egyház nemzeti életük kerete. A porosz, majd a német katolikus egyház is támaszkodott erre az elkötelezett katolikus bázisra. Memoárjában Bismarck bizonyos önkritikával emlékezve a lényegében elvesztett kultúrharcra azt írja, hogy voltaképpen nem katolikusellenes volt, hanem lengyelellenes.(...) Végezetül idézzük fel a „vaskancellár” egy mondását, amely elfogultsága ellenére is hasznos útbaigazítást adhat: A papság, Bismarck szerint, úgy véli, hogy „a szabadsága az uralmában áll, és az egyháznak mindenütt, ahol nem uralkodik, joga van diocletianusi üldözésről panaszkodni”." http://beszelo.c3.hu/cikkek/a-nemet-%E2%80%9Ekulturharc%E2%80%9D Talán van némi áthallás, de az is lehet, hogy nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!