Az Imrédy-korszakot idézi az Orbán-kormány

2018. augusztus 21. 19:32

Az Orbán-kormány az antiszemita Imrédy-kabinet hagyományát idézve, keresztes zászlókat tűzött a parlamentre.

2018. augusztus 21. 19:32
Magyar Liberális Párt

A Magyar Liberális Párt szerint aggodalomra ad okot, hogy az Orbán-kormány az antiszemita Imrédy-kabinet hagyományát idézve, keresztes zászlókat tűzött a parlamentre. A keresztes zászlók helyett itt lenne az ideje, hogy végre az uniós lobogók kerüljenek vissza a helyükre.

A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy a mindenkori magyar kormány feladata az, hogy vallástól és hittől függetlenül, minden magyar embert képviseljen, ne csak a keresztényeket. Az államalapítás pedig az egész magyar nemzet ünnepe, amelyet nem sajátíthat ki egyetlen felekezet és politikai oldal sem. A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy utoljára abban az évben tűztek ki a parlamentre keresztes zászlókat, amikor az első zsidótörvényt elfogadták és a másodikat éppen előkészítették. Imrédy Béla a keresztény értékekre és a nemzeti érzelmekre hivatkozva járult hozzá magyar állampolgárok jogfosztásához és a II. világháború népirtásához. Pechére, saját vesztét is a túlcsorduló gyűlölet okozta: miután kiderült, hogy a saját maga által támasztott törvényi feltételeknek a saját családja sem felelne meg, kénytelen volt lemondani a miniszterelnökségről.

(MTI-OS)

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. augusztus 22. 21:41
moslék
nemecsekerno_007
2018. augusztus 22. 17:49
Lassan elfogynak a kormányok a magyar történelemből amihez eddig hasonlítottátok a Fidesz-Kdnp kormány : D Mit fogtok csinálni? Saját magához hasonlítjátok majd :D Ha így halad az ellenzék, akkor már csak ez lehet :)
tevevanegypupu
2018. augusztus 22. 17:41
Egyébként csodaszarvas is volt meg tüzijáték..csak úgy mondom, talán nem vették észre..
makapaka2
2018. augusztus 22. 12:23
A Liberális Párt hülyeségben vetekszik a DK-val.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!