Magyar Köztársasági Érdemrendet kapott John O'Sullivan

2019. február 14. 18:45

Magyarország érdekében végzett munkássága elismeréseként Magyar Köztársasági Érdemrendet kapott John O'Sullivan, a budapesti központú Danube Institute elnöke.

2019. február 14. 18:45

A Hungary Today beszámol arról: Magyar Köztársasági Érdemrendet kapott John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke. A brit konzervatív publicista, újságíró, Margaret Thatcher egykori tanácsadója és szövegírója a rendszerváltozás óta a közép-európai régió és benne Magyarország barátja és támogatója. O'Sullivan évek óta Budapesten él, és a Danube Institute elnökeként a magyar és a nemzetközi, elsősorban angolszász konzervatív értelmiségi körök kapcsolatépítésén dolgozik.

John O'Sullivant a Magyarország Barátai Alapítványt jelölte az érdemrendre. A brit publicistát Martonyi János volt külügyminiszter méltatta a díjátadón. Martonyi kifejezte háláját, hogy O'Sullivan a magyar történelmet megismerve Magyarország igazi, őszinte barátjává vált. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is méltatta a brit közírót: szerinte John O'Sullivan sok magyar mentorának és a magyar és angolszász politikai és tudományos elit közötti pótolhatatlan közvetítőnek számít. 

Az érdemrend átadásán John O'Sullivan elmondta: három esemény miatt kötelezte el magát Magyarország mellett. Tizennégy éves volt, amikor a rádión keresztül hallotta és megismerte az 1956-os forradalmat és törekvéseit. Később, 1971-ben Budapestre jött és beleszeretett a a városba. A rendszerváltás után pedig azon munkálkodott, hogy a nyugatiak ne forduljanak el, inkább ismerjék meg Kelet-Közép-Európát és népeit. 

John O'Sullivan több brit, amerikai és ausztrál lap – közöttük a National Review és a London Times – szerzője és szerkesztője volt az évtizedek során. Elterjedt „O'Sullivan első törvénye” néven ismert szólása is, miszerint minden olyan szervezet, amely nem kifejezetten jobboldali, az idők során baloldalivá fog válni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2019. február 15. 10:48
Köszönjük , Mr. O'Sullivan!
komik
2019. február 14. 19:20
helyes!
robag
2019. február 14. 19:17
Megérdemli az érdemrendet.
Akitlosz
2019. február 14. 18:54
"Elterjedt „O'Sullivan első törvénye” néven ismert szólása is, miszerint minden olyan szervezet, amely nem kifejezetten jobboldali, az idők során baloldalivá fog válni." Hát ez tényleg így van sajnos! Elképzelni sem tudom, hogy mennyire szuperhipermegagigalegeslegszélsőjobboldalibb pártot kellene alapítani ahhoz, hogy az az idők folyamán jobboldali is maradjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!