Megtalálták Boldog Sándor István földi maradványait

2019. március 27. 16:02

Azonosították az 1953-ban koncepciós perben elítélt, kivégzett és jeltelen sírba temetett szalézi szerzetest.

2019. március 27. 16:02

Megtalálták és azonosították az 1953-ban koncepciós perben elítélt, kivégzett és jeltelen sírba temetett szalézi szerzetes, Boldog Sándor István földi maradványait. A kutatás eredményeiről szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatót a szalézi rend.

Susa Éva igazságügyi főtanácsos elmondta: hosszú kutatómunka után jutottak arra, hogy Boldog Sándor István maradványait a Rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellája 2. sorának 37-es számú sírjában kell keresniük. 

A sírt 2018 novemberében feltárták, abból a várakozásuknak megfelelően hat ember csontmaradványa került elő.

Dudás Eszter igazságügyi antropológus elmondta, az azonosításhoz Boldog Sándor István, illetve a testvére által lezárt levélborítékot használtak. Az ezekről származó DNS-minták alapján pedig igazolták, hogy a vértanú maradványait találták meg.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. március 27. 16:42
Amilyen gyűlölettel és elánnal a kommunisták a keresztényeket irtották, nem meglepő, hogy korcs unokáik most a szintén keresztényüldöző és gyilkolászó iszlamista terroristák európai befogadását erőltetik. Csak arról feledkeznek meg, hogy az iszlamisták a végén velük is végeznek... Vagy van valami titkos terv, amiről nem tudok?
abcdef
2019. március 27. 16:40
Két olyan gyilkosságot ismertetek ez alkalommal, amelyek között harmincnyolc év van. Ez pedig, azt bizonyítja, hogy az idő nem csökkenti egy-egy eszme aljas és embertelen voltát, s nem szelídülnek meg azok, akik a gyűlöletet és keresztényüldözést az anyatejjel szívták magukba. Ne higgyük, hogy a mai bal-, és liberális oldal nem tenné ugyanezt a nemzeti ünnepen való füttyögés helyett. Erre is van kellő és fajsúlyos bizonyítékunk, mégpedig 2006. október 23-a. Ekkor azoknak a szellemi utódai, akik az alább olvasható két gyilkosságot elkövették, megtorolták 1956-ot, lőttek és lövettek, bebizonyítva, hogy hiába írjuk a 21. századot, ők épp olyan aljas, senkiházi, ócska gyilkosok maradtak, mint 1919-es, és 1957-es embertelen, gyilkos elődeik voltak… Hazaárulók, magyar- és keresztényellenesek és mindig idegen érdekeket szolgálók… https://bit.ly/2WoS2C8
kizökkentidő
2019. március 27. 16:28
Horthy nem került a nürnbergi bíróság vádlottai közé, de ha alakult volna nemzetközi bíróság a háború utáni bűnösök elítélésére, akkor Rákosi, Kádár és még sokan a kommunista vezetésből elítélt lenne. Ne felejtsük el, hogy a mostani vörösök számára mi (a nemzeti többség) vagyunk a potenciális megsemmisítendő ellenség!
Antigoné
2019. március 27. 16:11
Velünk élő múlt. Mág hány ilyen disznóságra fog fény derülni, kedves szoci-utódok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!