Klímaügyi ülést tart szerdán az Országgyűlés

2019. szeptember 18. 07:20

A kormánypártok jelezték, nem mennek el a szerintük „ellenzéki hangulatkeltésre”, így hamar véget fog érni az.

2019. szeptember 18. 07:20

Az ellenzék ma tesz kísérletet egy rendkívüli klímaügyi parlamenti ülés megtartására, amit a kormánypártok kampányfogásként értékelnek és várhatóan távolmaradásukkal akadályozzák azt meg. A házelnök – Országgyűlés honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján a rendkívüli ülés 10 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd várhatóan véget is ér, mivel nem áll majd rendelkezésre a naprend elfogadásához szükséges többség.

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ellenzék a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartaná fontosnak az ülés megtartását, képviselőik szeretnék ugyanis megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, valamint azt, hogy Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén.

A Fidesz-frakció a kezdeményezésre adott reakciójában arra hívta fel a figyelmet, hogy ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, majd képviselőik részt sem vettek rajta. „Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó” – fogalmazott a kormánypárti képviselőcsoport, amelynek értékelése szerint az ellenzék csak „botránykeltéssel” foglalkozik.

„Kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet” – írta a Fidesz-frakció.

(MTI)
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. szeptember 18. 13:13
Kamu ülés... Az egyetlen kérdés az az, hogy maguk a libsibolsinácik elmennek-e a saját gyűlésükre... Decemberben nem mentek el... Csak azt fogják bizonygatni, hogy ők bizony összefostak...
áfonya
2019. szeptember 18. 11:30
Ellenzék tavaly december 12-én egy életre le- és kiírta magát a magyar közéletből. Amit akkor műveltek, legalább annyira rájuk égett, mint Gyurcsány&Demszkyre a 2006-os szemkilövetés. Gond az, hogy akiket itthon a helyükre, utódoknak kijelöltek a Soros-NGO-kból összevakart tehetségteleneket, azokra sem lehet építeni. Amerikában (Berg Dániel), Kanadában botmixeres Cseh Katalin) és egyéb képzőhelyeken kijelölt alakok egyáltalán nem kötődnek Magyarországhoz, magyarsághoz végképpen nem. Most nyilván újabb balhét akarnak a választások előtt, de nem dőlünk be nekik.
áfonya
2019. szeptember 18. 11:27
Nesze semmi és fogd meg jól! Újabb szabadkőművesek vezényelte hisztéria, baromság, emeletes marhaság! Akik mondják a legnagyobb marhák, akik meg rájuk hallgatnak, azok már bőgnek! Most egy nem keresztény , magyarellenes női személynek feltételezett 1% támogatottsággal bíró roncs, előáll , mert érdembeli tevékenysége nem lévén, valamivel fel kell hívja magára a figyelmet, meg soros zsebéből kihívjon két ezüstöt .
áfonya
2019. szeptember 18. 11:24
Valaki mondja már meg a roncs ellenzéknek, hogy ne lihegjenek ennyire, mert a szén-dioxid kibocsátásuk meghaladja a kvótát és Gréta rá fog ülni a szájukra. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!