Moszkva teret akar és díszpolgári címet adna Kertész Ákosnak Bauer Tamás

2019. október 20. 18:53

A DK politikusa vasárnapi írásában kiáll egy Lukács György-szobor mellett, valamint támogatja azt, hogy Kertész Ákos kapja vissza díszpolgárságát.

2019. október 20. 18:53

A Facebookra kitett jegyzetében a DK volt alelnöke, volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: remek gesztusokat tett Karácsony Gergő a beiktatása után, azonban úgy véli, azok csak normális demokráciákban működnének. Most azonban a magyar demokrácia szerinte „nem normális”. „Viselkedjünk, ahogy Gergő sokszor mondja, normálisan, intézzük úgy a vezetőváltást Budapesten, ahogy az normális demokráciákban magától értetődik. Csakhogy nem élünk normális demokráciában.”

Úgy fogalmaz: ég és föld a különbség Tarlós és Demszky polgármestersége mögött, utóbbi javára: szerinte ugyanis korábbi párttársa a szabadság helyreállításán működött, addig Tarlós alatt „a szabadság felszámolásának kilenc” éve volt. Ennek és a szélsőjobb kulturális térhódítása miatt úgy véli, hogy „először Kertész Ákos díszpolgárságát kellene helyreállítani”, majd „vissza kellene tenni a helyére Lukács György szobrát is a Szent István parkba.”

Szerinte szimbolikus lenne a II. János Pál pápa tér, a Széchenyi tér és a Széll Kálmán tér át/visszanevezése, ugyanis szerinte az első a régi Magyarországgal való szakítást szimbolizálta a Köztársaság tér elnevezéssel, addig az utóbbi kettő az „antifasiszta harcot” szimbolizálja, azt, hogy Magyarország „kormánya szembefordult a tengelyhatalmakkal és csatlakozott az antifasiszta koalícióhoz.” Szerinte ezt a szembefordulást a Fidesz 2010 óta többször megtagadta. Reméli, hogy „a magyar történelemben jelen levő progresszív törekvéseket” figyelembe véve, előbb-utóbb visszakapják 2010 előtti neveiket ezek a közterületek (ha már az Erzsébet körút nem, ahogy megállapítja korábban.)

Ha a többi dologban nem is, de Lukács György szobrának visszaállításában Szabó Zoltán DK-s politikus, volt szocialista államtitkár úgy tűnik, egyet ért, ugyanis egy hozzászólóra – aki nem helyeselte a Lukács-szoborral kapcsolatos baueri tervet – azt válaszolta: „Miért ne érdemelne?”.

A teljes jegyzetet itt olvashatja el.

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:10
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
tartarossz.blog
2019. október 21. 15:25
Ez is szégyen, hogy az egyetlen magyar filofózus szobrát a tahó fidesz eltávolíttatja és helyére egy pogány- és Koppány vezért négyeltető szent darabolós gyilkost emel, persze tudju ka fehérterror alatt a legjobb munkásainkat élve ásták el vagy fűrészelték ketté a prónay horthy pribékek. A kemény kéz politikája pedig manapság a kilakotlatások magas számában merül ki, antiszociális beteg barmok.
tevevanegypupu
2019. október 21. 14:16
Az Amerikai Népszaváról sem esett szó..remélem Karácsony nemfelejti el azt az újságot és főszerkesztőjét, amibe Para-Kovács is írni szokott gyalázkodó cikkeket a fideszről..tán Bauer javasolhatná őket is díszpolgárnak..
antioxi
2019. október 21. 13:19
A libsibibsi giliszták gyorsan kibújtak a felázott magyar földből. Már nagyon vártam-:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!