Orbán Viktor levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot hanuka ünnepe alkalmából

2019. december 22. 13:03

A hanuka gyertyák fénye emlékeztessen a hit és összetartozás megtartó erejére – írta a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesített levelében a miniszterelnök.

2019. december 22. 13:03

Levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot hanuka ünnepe alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap. „A ránk köszöntő borongós téli idő, az egyre rövidülő nappalok és hosszabbodó éjszakák ellenére ez az időszak mégis hálával tölti meg a szívünket mindazért, amink van. Arra tanít bennünket, hogy a legnagyobb ajándék, ha az ősök példáját követve, a régi hagyományokat megelevenítve, meghitten ünnepelhetünk hittestvéreink és családtagjaink körében” – írta a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesített levelében a miniszterelnök.

Ahogy minden évben, úgy idén is azt kívánom, hogy a napról napra egyre több világosságot adó hanuka gyertyák fénye emlékeztesse Önöket a hit és összetartozás megtartó és soha el nem fogyó erejére. Engedjék meg, hogy a fény ünnepe alkalmából Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem a magyar zsidó közösség minden tagját” – zárta ünnepi üdvözletét Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2019. december 22. 20:15
Áldott békés karácsonyt, Magyarország!
Tatulus
2019. december 22. 20:08
Miniszterelnöki kötelezettsége, amit meg kell tennie - magyar állampolgárokról van szó! Én is szeretettel köszöntöm őket, kívánom, hogy a legközelebbi hanukát már az ígéret földjén töltsék!
Petkó Zsigmond
2019. december 22. 19:59
Sose szoktak. Nem azért imádkoznak nap mint nap a keresztények megbüntetéséért, hogy az apostoli keresztet a védelmükbe vegyék. Úriembert, fair "ellenfelet" ne keress közöttük. De miért baj ez? Én ezzel simán együtt tudok élni. Ezért nem tartozunk velük össze ennyi együtt töltött év után sem, és kész.
János bácsi
2019. december 22. 19:54
Orbán Viktor boldog kamukát kívánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!