Rekord nagyságú támogatás érkezik a magyar filmgyártásba

2019. december 27. 07:34

A kormány rekord méretű összeggel támogatja a hazai mozgóképkultúrát, hiszen az eddigi 12-13 milliárd forint után jövőre 30 százalékkal emelkedik a filmes szektor finanszírozása. A magyar mozi sikeréről és a kultúrpolitikáról Lajos Tamás producer és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszélgetett.

2019. december 27. 07:34

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, a Karc FM csütörtöki műsorában, Az igazság órájá-ban,Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Lajos Tamás producer beszélgetett Czirják Imre műsorvezetővel a hazai filmgyártásról. A résztvevők megállapították, hogy a magyar kormány eddig sosem látott mértékű támogatással járult hozzá a hazai filmipar sikeréhez, amit számos nemzetközi elismerési is alátámaszt.

Elhangzott az is, hogy a kulturális támogatásért cserébe az állam jogosan fogalmaz meg irányelveket a kultúrpolitikában, illetve az is, hogy jövőre harminc százalékkal növekszik a szektor finanszírozása.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. december 29. 08:30
Remélem, hogy a zakaltószínház színészeii és mindazok, akik kiálltak Gothár mellett, pénzért.. semmibe véve azokat a színésznőket, akiket zaklatott, többet nem szerepelnek filmen..maradjanak csak a színházban és kuncsorogjanak Karácsonynál pénzért..
bunko_jobbos
2019. december 27. 16:31
Benne lennék, hogy tíz évig egy petákot se kapjanak. Aztán majd a nullából fel lehetne építeni valami jót is. Most is voltak jó filmek. Azért mert nem mindenkinek tetszenek még jók. Pl. a legújabbak közül, a Drakulics elvtárs is jó a maga módján. A Lajkó cigány kiváló, az Aurora borealis meg az utóbbi ötven év legjobb magyar filmje. (A Szürke senkik, Berni követ stb. iába jó, azok TV-filmek, pedig megérdemelne már Köbli Norbi egy, maximum 50 mozifilmet is). Tehát jók is keletkeznek, de a szemét is rengeteg: a Hentes, a kurva stb. meg a Budapest noir egy rakás szar. A fesztiválfilmek nem biztos, hogy megérik nekünk. Főleg úgy nem, hogy a rendező közben meg köp felénk. Mivel az adónkból megy, jogunk van eldönteni, hogy akarjuk-e ezt a mai filmgyártást. Mindenkinek jobb lenn egy kis szünet.
abcdef
2019. december 27. 14:35
Legutóbb a B.U.É.K. című magyar filmet néztem meg. A történetben szereplő baráti társaság minden tagjáról kiderül, hogy hazudik és csalja a párját, vagy éppen erre készül. Egy kivétel van, az erkölcsös, empatikus, meghurcolt buzi. Van még benne cinkos összekacsintás azon a poénon, hogy "Égjen a Parlament!" valamint nyílt körberöhögése annak az egyetlen szereplőnek, aki éjfélkor fel szándékozott állni a Himnusz hallatán. Végül a társaság hatására megszégyenülten gyorsan visszaült. Ez és az ehhez hasonló többi fos propaganda a magyar adófizetők pénzéből megy. Gratulálok hozzá!
tolan
2019. december 27. 14:11
Halott valaki arról, hogy Michelangelo ellenségesen viselkedett volna a Mediciekkel? Inkább elmenekült Firenzéből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!