Fidesz: Az MSZP kérjen bocsánatot!

2020. április 29. 13:12

A kormánypárt felszólította a szocialistákat, hogy hagyják abba a hangulatkeltést.

2020. április 29. 13:12

Bocsánatkérésére szólította fel a Fidesz-frakció szerdán az MSZP-t a népjóléti bizottság előző napi, a koronavírus-járvánnyal foglalkozó ülésével kapcsolatos nyilatkozat miatt. Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista elnöke szerdai online sajtótájékoztatóján a testület keddi üléséről szólva úgy fogalmazott: Müller Cecília országos tisztifőorvos megfutamodott.

Csak a szokásos: az MSZP hazudik” – írta erre reagálva a Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében. Hangsúlyozták: mindenki láthatta, követhette, hogy Müller Cecília – ahogy hónapok óta minden nap – kedden is tájékoztatta a lakosságot az éppen aktuális ügyekről, majd ezután több mint négy órán keresztül válaszolt a védekezéssel kapcsolatos kérdésekre a parlament népjóléti bizottságában.

Ezzel szemben Karácsony Gergely főpolgármestertől csak annyira futotta, hogy közölte, „kicsit fáradt”, azt meg „engedjük el”, volt-e rühesség az általa fenntartott, gócponttá vált Pesti úti idősotthonban, vagy hogy volt-e titoktartási szerződése az orvosnak – írta a Fidesz-frakció, úgy értékelve: Karácsony Gergely válaszok helyett megint csak hárította a felelősséget. Közleményükben ízléstelennek nevezték, amit a szocialisták „játszanak”, arra szólítva fel őket, hagyják abba a hangulatkeltést, és kérjenek bocsánatot.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2020. április 29. 16:30
... Müller Cecília országos tisztifőorvos megfutamodott...- ...idézik... azt a szöveget, amire jön tücsök és bogár, meg a (z állítólagos) főpolgármesteri nyilatkozat a nyugdíjas otthon tragédiájáról, aminek felelősségét a szélsőjobbos Fityma-sajtó, - amit persze zömmel nem a kormánypárti hívek fizetnek -, megpróbálja ráverni, hogy minél kevésbé kerüljön szóba azok felelőssége, akik valójában tehetnek/tehetnének a járvány ellen... Jó kis tudósítás. Az elfogulatlan hírközlés jegyében.
shark
2020. április 29. 16:20
Mészáros Lőrinc és Magyarország viszonyáról. 1. A nemzet szégyenére az ország leggazdagabb emberévé emeltek egy korszakos senkit. Se teljesítménye, se tudása, nemhogy egy egyetemre nem lehet beküldeni az ország első számú vállalkozóját, hogy személyes történeteivel, felfoghatatlanul vállalt kockázataival, vízióival nemzedékeket inspiráljon, de a cégbirodalma történetéből rendezett kocsmakvízre sem cserejátékosnak, mert alighanem fogalma sincs, hogy miben és miért van tulajdona, hogyan szerveződik a vállalatkirályság. 2. Ha már megtörténik a magyar tudást és igazságot megalázó manőver, és Mészáros lesz a leggazdagabb, a Fidesz beleáll a sztoriba, meséli, hogy nemzeti tőkések kellenek, azért nyerik ők a közbeszerzéseket halomra, hogy maradjon itthon a pénz, ne vigyék el gonosz multik, nem nemzetiek, akárkik. 3. Megérkezik a járvány, pénzt vesznek el az önkormányzatoktól, azaz a magyar emberektől, de egyetlen extra petákot sem kapnak azok, akik elvesztették a munkájukat. Közben megy a Mészáros-buli, a sokszáz milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal építése, a Fidesz pedig nem hajlandó extra adót kivetni a közbeszerzésekből, azaz közpénzből felfoghatatlan százmilliárdokat hazahordó úgynevezett nemzeti tőkésekre. A Mészárosoknak, Tiborczoknak semmit nem kell visszaadniuk a magyar embereknek abból, amit hazavittek. 4. És akkor a nemzeti tőkés érdekeltségébe tartozó hotelláncnál a válság kitörése után egyetlen hónappal kirúgják az emberek felét. Úgy alakult, hogy a nemzeti tőkésnek nem maradt a közpénzből arra, hogy még egy ideig, legalább 1-2 hónapig tartsa a munkavállalókat, mielőtt a semmibe küldi őket. Finálé: Orbán Viktor a gazdaságvédelmi akcióterv bejelentése alkalmával, a kiemelt ágazatok felsorolásakor előbb említette a turizmust, mint az egészségipart és a mezőgazdaságot. Mostantól érdemes lesz nézni, ebben az időszakban mennyi Hunguest Hotelshez tartozó szállodát újítanak fel, s hogy a projektekben jelenik-e meg állami vagy EU-s pénz. Nem mintha e tudás nélkül ne tudná bárki eldönteni, hogy mekkora hazafi Mészáros Lőrinc. A bizonytalankodóknak segítek: körülbelül akkora, mint egy doboz mangós pepsi. #nerizmus #orbánizmus #mészárosizmus
olajfa1
2020. április 29. 15:54
A szocik továbbra is hazudnak reggel éjjel meg este! Kórozs Lala meg áljon ki a munkásőr golyószórók elé! Csak ahogyan intézni szokták ők a dolgaikat... csak úgy.
holder
2020. április 29. 15:00
Karácsony hat és fél órát volt az ülésen, elmondta, hogy nem volt rühesség és titoktartási szerződés sem. Müller viszont abszolút nem valaszol Karacsonynak es érdemben az ellenzéki sajtónak sem, továbbra sem tudjuk, ki a felelős és indul-e vizsgálat Borsodnádasdon vagy pl a zalaegerszegi önkormányzati otthonban, ahol 15 fertőzöttet találtak. Müller arról is hallgat : mekkora felelősséget érez a járvány tömeges elterjedésében a tájékoztatókon többször hangoztatott és a közösségi oldalán is megerősített felelőtlen kijelentésével: "Csak a beteg ember viseljen maszkot " miközben ellenzéki és fideszes vezetésű települések már egymás után teszik kötelezővé annak viselését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!