Müller Cecília nem találta megnyugtatónak a Pesti úti idősotthonban uralkodó állapotokat

2020. április 09. 16:16

A tisztifőorvos kérte az otthon vezetését és a DK-s főpolgármester-helyettest, hogy biztosítsák a folyamatos orvosi jelenlétet az intézményben.

2020. április 09. 16:16

Müller Cecília országos tisztifőorvos személyesen ment ki ellenőrzést tartani a Pesti úti idősotthonba a tömeges koronavírus-fertőzések miatt – írja az Origo. Müller Cecília és munkatársai személyesen járták végig a  Pesti úti idősotthon teljes épületét, végignéztek minden helyiséget, konyhát, mosdókat, szobákat. Beszéltek az intézményigazgatóval, kifaggatták, hogy volt-e a személyzetnek megfelelő oktatása, ellenőrzik a fertőtlenítéssel, tisztítással kapcsolatos intézkedéseket.

Az Origo úgy tudja, nem találták megnyugtatónak a látottakat. Müller Cecília kérte az intézmény vezetését, hogy gondoskodjon a folyamatos orvosi ellátásról, ugyanis arról értesült, hogy nem biztosított a folyamatos orvosi jelenlét az intézményben. Az ellenőrzés közben megérkezett a területért felelős Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes is, akit szintén a fentiek biztosítására kért az országos tisztifőorvos.

A mentősök végigjárják a szobákat és állapotuk szerint besorolják a fertőzötteket és mindannyiukat kórházba szállítják. Jelenleg 220 minta vizsgálata zajlik.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. április 10. 18:18
Tisztelet, elismerés és köszönet Müller Cecíliának.
Secnir
2020. április 10. 09:48
"Müller Cecília kérte az intézmény vezetését, hogy gondoskodjon a folyamatos orvosi ellátásról, " járványügyi vészhelyzet alatt a tisztifőorvos jogosult az orvosok áthelyezéséről dönteni, nem a főpolgármester.
bagira
2020. április 10. 08:39
Beigazolódott hogy a fővárosi kommunisták csupán a telekassza kiürítése kapcsán igyekeztek vezetésbe . Jogkört megkapták a főváros vezetéshez , eddig csak pusztítottak , zsebeiket megtöltötték rögtön a közpénzt osztogatták .. Kiderült semmire kellő haszontalan réteg nem csak a fővárost rongálják hanem szavazóik ellen is tette káros lépéseket.
bagira
2020. április 10. 08:33
Vírusfertőzéssel a magyar gyűlölő ballibsik szabotázst követtek el ,emberek élete elleni merénylet . Nem szabad annyiba hagyni az érintett ballibsik jelentsék fel , , várható más területen is folytatják a pusztítást , legyen következmény mert bűncselekményt követtek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!