Ingyenesen védi Szél Bernadettéket a Helsinki Bizottság

2020. április 28. 16:54

A dudálva tüntetők a TASZ szerint sem követtek el jogsértést.

2020. április 28. 16:54

„A Magyar Helsinki Bizottság ingyenes jogi képviseletet biztosít a tegnap a Clark Ádám térnél tüntető és ott megbírságolt polgároknak” – írja honlapján a jogvédő szervezet. „A megbüntetett tüntetők felelősen éltek egyik alapvető jogukkal, a véleménynyilvánítás szabadságával, mert a demonstráció csak minimálisan korlátozta mások jogait. Ezért eltúlzott, aránytalan, azaz jogsértő a rendőrségi reakció.”

A dudálók mellett állt ki a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet is. Ők azt írták„A TASZ azért ajánlott jogi segítséget a tegnap felelősségre vont polgároknak, mert ugyan látszólag tényleg szabálysértést követtek el, ezt azért tették, hogy felelősségteljesen gyakorolhassák a véleménynyilvánításhoz való alapvető jogukat. Ha ezért megbüntetnék őket, az alkotmányellenes lenne.”

Szél Bernadett így reagált: „Újabb megerősítéseket kaptunk arra vonatkozóan, hogy nem mi, az egészségügyi dolgozók biztonságáért és fizetésemeléséért, a hazaküldött és ellátatlanul maradt betegekért, a cserben hagyott munkanélküliekért és a kifosztott önkormányzatokért kiállók követtünk el tegnap szabálysértést, hanem az fog jogsértően, sőt alkotmányellenesen eljárni, aki minket ezért büntetni akar!”

A Momentum és a két független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos és Szél Bernadett hétfő délután szervezett újabb tüntetést a Clark Ádám térre. A demonstráció célja az volt, „hogy a Várban is meghallják, hogy a kórházakból kitett betegekért, a segítség nélkül maradt munkanélküliekért, a védőfelszerelés nélkül dolgozó orvosokért és ápolókért, és az ellehetetlenített önkormányzatokért nyomják a dudát” az elégedetlen állampolgárokA tüntetés után mind Szél, mind Hadházy ellen eljárást indítottak a hatóságok.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. május 06. 19:07
Nem védeni,hanem szélnek kéne ereszteni az egész hibbant társaságot. A diliházban egész nap dudálhatnának. Bernikére egyébként is ráférne már egy generáljavítás. Annyi butaságot összehordott az utóbbi időben,féltem őt,komoly lehet a baj.
Karácsony Szilvi
2020. május 01. 00:00
A KRESZ törvény megszegésére buzdít a Helsink bizottság!!!!!!! A magyar törvények megszegésére buzdítóknak MAGYARORSZÁGON nincs helyük. Legközelebb lopásra vagy gyilkosságra budítanak. Egy ilyen szemét, aljas libának meg szabadlábon nincs helye.
Emmanuel Goldstein
2020. április 29. 11:13
Hajrá Szél Bernadett!
pumuklik
2020. április 29. 09:49
Bírói "érzékenyítés" milyen valutában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!