Molnár Zsolt: Nem kisajátíthatóak a nemzeti gyásznapok!

2020. június 01. 12:59

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz meg akarja osztani a nemzetet.

2020. június 01. 12:59

A nemzet tovább nem osztható, nem lehet kisajátítani a nemzeti ünnepeinket, sem a nemzeti gyásznapot – mondta a szocialista Molnár Zsolt hétfői online sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának MSZP-s alelnöke szerint a Fidesz a közelgő nemzeti gyásznapot megosztásra és saját céljai érvényesítésére akarja használni. A Fidesz meg akarja osztani a nemzetet, és saját céljait akarja szolgálni akkor, amikor nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a parlamentnek azt a határozatot, amelyet a Kárpát-medencei képviselők 100 százaléka elfogadott – mondta.

Trianonnak, a nemzeti tragédiának nincs pártpolitikai hovatartozása, ahogy a vírusnak sincs pártpolitikai kötődése. Trianonnak van viszont helyes értelmezése – mondta Molnár Zsolt, hozzátéve: Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum. Molnár Zsolt szerint „Trianon sebei a múltba vezetnek”, az MSZP politikusai azonban elsősorban jövőorientáltan állnak a kérdéshez, és szerintük a megoldást a jövőben kell keresni. Értékelése szerint a sebek gyógyítására erős, belső határok nélküli Európára van szükség, amely közös fizetőeszközre épül és amely tiszteletben tartja a népek önrendelkezési jogát, az anyanyelvhasználatot, a kulturális autonómiát. Az MSZP-s képviselő kitért arra is, támogatják Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, hogy június 4-én fél 5-kor mindenki, egy percre megállva közösen emlékezzen Trianonra.

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2020. június 01. 19:31
Ugyanezt a béna, hazug nyehegést már hallhattuk a kokárdával kapcsolatban is. Meg 56-tal kapcsolatban is. Tudod, Zsóti, a te hazaáruló pártod szerint eddig múltba révedő, soviniszta, a szomszédok érzékenységére veszélyes, irredenta, magyarkodó volt, aki megemlékezett Trianonról. Amely szerintetek igazságos volt és a magyarok megérdemelték, amit kaptak. Ebből nem fogtok tudni felállni sohasem. Ehhez bátorság kellene, meg gerinc . Te még most is csak eszközül használod az évfordulót, nem tisztelve a Pünkösd ünnepét, hogy orbánozhass.
Teréz A Piréz
2020. június 01. 17:44
Ehhez azért pofa kell, hogy ezen rinyáljanak. Soha egy alkalmat ki nem hagynának, hogy belerúgjanak Trianon áldozataiba.
puszika
2020. június 01. 17:11
Molnár elvtárs? Szerintem úja tanulnod kellene a megosztás fogalmát! TI MINDIG AKKOR AKARTOK A NEMZET RÉSZE LENNI AMIKOR MÁR RÉGEN NEM AZOK VAGYTOK!! Nem csak a gyásznapon kellene melleteket verdesve magyarnak lenni hanem nap nap után, De a többit a nyugati ánuszok keresésére, mi több nyalására használjátok. Nézzetek magatokba!!!
toef36
2020. június 01. 16:51
Az ilyen FÉLMŰVELTEK (lehet, hogy annyira sem) jobb, ha hallgatnak... Üres fejből bolond szél fúj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!