Bodoky Tamás: A 444, a 24.hu és a HVG is érdekelt volt az Index bedőlésében

2020. augusztus 06. 12:58

Az Átlátszó.hu főszerkesztője szerint a konkurens sajtónak visszafogottabban kellett volna foglalkoznia ezzel a témával.

2020. augusztus 06. 12:58

Bodoky Tamás, az Átlátszó alapítója és Rényi Pál Dániel, a 444.hu munkatársa az Index sorsáról vitatkoztak a Reaktor Podcastjében. Bodoky arról beszélt: reméli, hogy az Index meg tud kapaszkodni a történtek után is és meghatározó hírportál marad. „Biztos, hogy benne van az Index-sztoriban az, hogy a konkurensek – de nem csak a 444, hanem mondjuk a Hvg vagy a 24.hu – is fűtötték ezt a konfliktust egy kicsit, mert üzletileg ők jól járnak, ha az Index bedől vagy hátrébb sorolódik” – mondta Bodoky aki szerint az említett lapok nyernek azzal, ha az Index lejjebb sorolódik vagy jelentéktelenebbé válik. Hozzátéve elmondta: „Azt gondolom, hogy érdekeltek az Indexnek a bedőlésében és hogy nagyon visszafogottan kellene vagy kellett volna foglalkozniuk ezzel a témával” – fogalmazott.

Rényi Pál Dániel máshogy látta a dolgokat, mint Bodoky. A 444.hu munkatársa szerint a konkurens sajtó etikai kérdéseit elő lehet ugyan venni, de nem kell azt a látszatot kelteni, hogy az ellenzéki sajtónak bármilyen ráhatása volt arra, ami az Indexnél történt. Ami ott történt, az egy politikai manővernek a végeredménye volt – tette hozzá.

Nem arról van szó, hogy ülnek az újságírók és azon dolgoznak, hogy a barátaik munkahelye megszűnjön. Arról van szó, hogy az olvasók ezt az érdeklődést fenntartják és egy olyan újságnál, mint a miénk, nem olyan, mint a Tamásé, ami egy nonprofit oknyomozó portál, a hirdetési bevételek nagy része összefügg az olvasottsággal. Ez egy más modell” – vélekedett Rényi.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. augusztus 06. 16:34
Nyíilvánvalóan ÉRDEK- és POZICIÓ-HARC folyik a baoldalon, "liberáliséknél" - az ILLIBEARLIZMUS eszközeivel...
yndi
2020. augusztus 06. 16:01
Bodoky azt gondolja, hogy az Index bedőléséhez a 444, a hvg vagy a 24.hu bármiben hozzájárult? Mert ha nem, akkor Bodokynak jóval visszafogottabban kellene vagy kellett volna foglalkoznia ezzel a témával.
Megtalálta
2020. augusztus 06. 15:57
Leszarom. Öljék meg egymást. Sok rohadék tetű.
legkisebbek közül
2020. augusztus 06. 15:09
Megjegyzés: ajánlom mindenki figyelmébe a Válasz Online-t is, ahol a valódi újságírás még értéket képez, ahol az újságírói szakmai etikai kódexet nem porfogói szerepkörben alkalmazzák, ahol érdekes és tényszerűségre törekvő átfogó elemzések, mélyebb összefüggéseket boncolgató tartalmak olvashatók. Konzervatív irányt képviselve, pártpolitikai függetlenség mentén dolgozva, manipulatív, politikai propagandáktól mentes irányt képviselve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!