Nyílt háború kezdődött a DK és a Momentum között Gödön

2020. augusztus 05. 09:26

A gödi önkormányzat belső feszültségeiről közölt részleteket az Index.hu.

2020. augusztus 05. 09:26
null

A Demokratikus Koalíció állítása (2020. augusztus 4.): Hangfelvétel bizonyítja, hogy Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum reakciója (2020. augusztus 5.): A hangfelvétel manipulált, Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket, és minderről ők is küldtek egy részletet egy beszélgetésből, állításuk szerint az eredetit, amit itt lehet meghallgatni.

A szó szerinti leirat:

Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?”

Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit (Fidesz), Andrejka Zombort (Momentum), Hlavács Juditot (független). Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.

A Momentum elnöksége szeretné rendezni a gödi helyzetet, és őszintén remélik, hogy „a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi”. Balogh és a többi munkatársa között már jó ideje egyre feszültebb a viszony – írta meg az Index.hu.

Az alábbiakban a Momentum saját honlapján megjelent reakciójából idézünk:

Tegnap este jelent meg a Demokratikus Koalíció honlapján egy hangfelvétel, amelyben azt állították, hogy Balogh Csaba fideszes képviselőre akarta cserélni Göd LMP-s és DK-s alpolgármestereit. A DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket – ezt az eredeti, a kivágott mondatrészt tartalmazó hangfelvétel közzétételével bizonyítjuk. Bár a Momentum elnöksége a helyi konfliktusok ellenére országszerte elkötelezett a közös önkormányzati városvezetés mellett, nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy bármelyik koalíciós partnerünk a Fidesz módszereivel támadjon minket. A hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket.

Éppen ezért őszintén reméljük, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. Ennek tisztázása, valamint a gödi helyzet békés rendezése érdekében a Momentum elnöksége felszólítja koalíciós partnereit, hogy:

1. Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
2. Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
3. Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

A Momentum elnöksége a mai nap folyamán minden érintett párt elnökségéhez levélben fordul a gödi helyzet országos rendezése érdekében. Senki nem engedheti meg magának, hogy az ellenzéki együttműködést megcsúfolja, végképp nem ilyen eszközökkel. A vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1Szkeptikus
2020. augusztus 05. 23:19
Hát akkor megvan az Index, sőt esetleg még függetlenebb is mint eddig . Lehet hogy ezután olvasni is fogom, eddig csak néha átnéztem.
Newman
2020. augusztus 05. 22:12
Szerencsére, minden pofon jó helyre megy!!!:)
nyugalom
2020. augusztus 05. 17:58
a szakertok, egymast szeretok ! Csak oldokoljek egymast!
Libtard Cleaner
2020. augusztus 05. 17:56
Ez az amikor a forradalom felfalja gyermekeit, illetve amikor minden pofon jó helyre megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!