Bárdos András is otthagyta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet

2020. szeptember 03. 10:11

25 év tanítás után távozik – írta meg a Media1.hu.

2020. szeptember 03. 10:11

A tévés már az egyetem átalakításának bejelentésekor kérte a szerződése felbontását, de csak most hozta nyilvánosságra, hogy már nem dolgozik ott. Kedd este privát Facebook-oldalán jelentette be Bárdos András, hogy 25 év ottani tanítás után távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről.

Kedves Barátok, Ismerősök! Már nem dolgozom a Színművészeti Egyetemen. 25 év. Köszönöm az Egyetemnek, köszönöm a növendékeknek!” – fogalmazott bejegyzésében. Bárdos András a 24.hu-nak kifejtette, már az SZFE átalakításának nyilvánosságra kerülésekor kérte szerződésének felbontását. Hozzátette: „Mindenki a saját lelkiismerete alapján kell, hogy döntsön egy ilyen helyzetben. Én már az SZFE modellváltásának bejelentésekor úgy éreztem, hogy az egyetem és én nem fogunk összeilleni”.

A magyar televíziózás meghatározó alakja 1995 óta tanított a Színművészeti Egyetemen, 1999-től egyetemi tanársegédként, 2004-től adjunktusként,  2007-től pedig már docensként. Volt osztályvezető tanár, 2008-tól intézetvezető-helyettes az egyetem Film- és Médiaintézetében. Az elmúlt hetekben, de különösen az utóbbi néhány napban sorra hagyják ott a Színház- és Filmművészeti Egyetemet olyan nagynevű szakemberek, akik évtizedek óta oktattak ott, így tiltakozva az egyetemet érintő erőltetett modellváltás, az új tulajdonos alapítvány konszenzus nélkül kinevezett kuratóriuma, illetve az alapítvány által készített, az egyetemi autonómiát felszámoló új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) ellen. Az egyetemen hallgatók egy nagyobb csoportja néhány napja elbarikádozta magát, tiltakozásképp az egyetemi átalakítások ellen – írta a Media1.hu.

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 03. 18:43
és mi a faszt tanított ott? hogyan kell a tv-ben beszélni? kurva jó sziniiskola! hát beszélni elébb kell! aztán menni egyetemre! vagy fordítva?
dick52
2020. szeptember 03. 14:58
Emberben, ekkorát, még nem csalódtam! Egy öntelt bohóc.
Vörös Gyuláné
2020. szeptember 03. 14:44
Véreim, még egy kicsit szítjuk a lángot, aztán hátha kiugrik a kígyófészekből az addig ott megbúvó Goebbels elvtárs is, személyesen!
ellenforradaImár
2020. szeptember 03. 14:14
Mondjuk őt pont kedveltem! Remélem Vidnyánszky visszaveszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!