Magyar Nemzet: Így mutyizik a közvagyonnal a kispesti önkormányzat

2020. szeptember 30. 08:41

A Fidesz-KDNP XIX. kerületi önkormányzati képviselője hiába figyelmeztette Gajda Pétert, hogy áron alul adják el a telket – írja a lap.

2020. szeptember 30. 08:41

Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP XIX. kerületi önkormányzati képviselője egy Facebook-bejegyzésben hívta fel a figyelmet egy mutyigyanús ügyre, amely szerinte jól mutatja, hogy a kispesti önkormányzat hogyan gazdálkodik a rá bízott közvagyonnal – hozta le a Magyar Nemzet.

A képviselőnő által nyilvánosságra hozott ügylet szerint a városvezetés arról határozott 2019-ben, hogy két kertvárosi, bontásra ítélt házzal rendelkező ingatlant eladjon egy magánbefektetőnek, cserébe a Határ úti csomópont 50-es villamos végállomásánál lévő, közterületként funkcionáló ingatlanért. Dódity szerint az önkormányzat a Vas Gereben utca 109. szám alatti ingatlanját 13,3 millió, míg az Ady Endre úti, Nótafa étterem melletti sarokingatlanját 20 millió forint értékben számította be a cserébe.

Túl azon, hogy Dódity szerint az egyik ingatlan áron alul kelt el, ráadásul az ügyletet követő néhány héten belül mindkét ingatlan gazdát cserélt. A telkeknek egy olyan magányszemély lett a tulajdonosa, amelynek cége több önkormányzati közbeszerzésen is indult, de ez a hölgy hamar túladott az ingatlanokon. Az új tulajdonos a Vas Gereben utcai, 13,3 millióért beszámolt telket szinte azonnal közel háromszorosáért, 39,5 millióért kezdte el hirdetni az interneten.

Hiába figyelmeztették Gajda Pétert, hogy áron alul adják el a telket

2020. márciusában az Ady Endre úti telket is értékesítették, amelynek vételáráról nincsen tudomásunk” – közölte a lappal Dódity Gabriella, hozzátéve, hogy a terület új gazdájáról azonban van információjuk. A hölgyet L-né M. Erikának hívják és a kispesti Pemárk Kft. egyik tulajdonosa. A Pemárk rendszeresen indul a kispesti önkormányzat közbeszerzésein, és rendszeresen nyernek is: eddig több kispesti önkormányzati lakást, valamint közintézményeket is felújítottak összesen 700 millió forint értékben. A Pemárk Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Lakatos József pedig Kránitz Krisztiánnak, a kerületi vagyonkezelő igazgatójának a spanyolországi szomszédja.

A Fidesz-KDNP képviselője emlékeztetett: a telekcsere tárgyalásakor figyelmeztették a városvezetést az alacsony eladási árra, valamint arra, hogy Kispest egy per alatt lévő, közterületként funkcionáló ingatlant kap cserébe. Gajda Péter ugyanakkor azzal indokolta a cserét, hogy így lehetősége lesz az önkormányzatnak rendbe tenni végre az ott található pavilonokat és azok környezetét is. A munka azóta sem kezdődött el.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. szeptember 30. 13:43
milyen hihető, hogy gajda et semmiről nem tudott! Most ölik egymast a hátterben, ha nem fognak ossze, előbb utobb valamelyi kibeszél! No es a sokóras felvetelekből meg keveset hallottunk, csak el ne akadjon a nyomozas evekre, ahogy ez len i szokott, cegledi ugyeben mar sokan ulnek, csak a gengszter nem!
zakar zoltán béla
2020. szeptember 30. 13:30
A Krinyó-Girnyó KASZt(SZ)A NYETTA hastáncos pár a pesti ulicákon...
BőröndÖdön
2020. szeptember 30. 09:48
...és hogy mutyizik a rezsim az állami vagyonnal?!
Mich
2020. szeptember 30. 09:26
"hiába figyelmeztette Gajda Pétert, hogy áron alul adják el a telket..." Ez a legmegdöbbentőbb a rablóbanda ügyeit nézve, hogy a leleplezések (kokainozás, 100 milliós mutyi, harmadáron eladás...) ellenére nyugodtan folytatják a rablást, mintha mi sem történt volna... Abból indulnak ki, hogy Kamugeri főpolgármester megdicséri őket ezért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!