Szabó Győző Vidnyánszkyról: Hát nincs lelkiismerete?

2020. szeptember 17. 08:32

„Én azt érzékelem, hogy Vidnyánszky Attilát egy percig sem rendítette meg, hogy a színházi világ legnagyobb tekintélyei, mesterei most önként kivonulnak a színészképzésből. Ez tényleg nem tűnik fel neki? Vagy tényleg ennyire beleszarik az egészbe?” – reagált a 24.hu-nak az SZFE-ügyre a színész.

2020. szeptember 17. 08:32
null

A 24.hu megkérdezte Szabó Győzőt, mit gondol az SZFE-ügyről.

Hogy mit gondolok, azt elég nyilvánvalóan kifejezi, hogy az első tanítási napon, hétfőn, én is őrt álltam az egyetem erkélyén az egyik színész osztály tagjaival együtt, holott én magam soha nem jártam a színművészetire. Pontosabban nagyon sokat megfordultam ott a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján, csak nem színinövendékként, hanem nézőként, merthogy rengeteg vizsgaelőadást láttam az Ódry Színpadon. Volt olyan produkció, amit kétszer-háromszor is megnéztem. Mindig sikerült beszöknöm valahogy, persze sokan azt hitték, hogy én is színészhallgató vagyok, miközben a képzőművészetire jártam” – válaszolta a népszerű színész.

Szabó az őrt állás mellett Réczey Zoltán grafikus barátjával terveztetett egy pólót is, amelyen sárga alapon a piros-fehér kordoncsíkok figyelhetők meg. „Csináltattam belőle száz darabot, bevittem az egyetemre, el is kapkodták. A hétfői sajtótájékoztatót már abban tartották a diákok. Napokon belül elkészül újabb száz póló, azokat is viszem be” – mondta.

„Én azt érzékelem, hogy Vidnyánszky Attilát egy percig sem rendítette meg, hogy a színházi világ legnagyobb tekintélyei, mesterei most önként kivonulnak a színészképzésből. Azok, akik évtizedeken át rajzolták meg a színházi szakma ívét. Ez tényleg nem tűnik fel neki? Vagy tényleg ennyire beleszarik az egészbe? Hát nincs lelkiismerete?” – reagált a színész arra a felvetésre hogy miután a szemben álló felek súlyos sérüléseket okoztak egymásnak az elmúlt hetekben, vajon vezet-e még út a kompromisszumhoz.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. október 18. 16:32
Szabó, ha jól tudom, csíkokban szívta fel a művészetet, nem a SZFE- padjaiban.
Biedermann
2020. október 09. 07:32
Ha valamit megpróbálnak jobban csinálni,miért zavarja ez a művész urat,kéretlenül is szerepelni akar.
BőröndÖdön
2020. szeptember 24. 12:54
Miért, melyik NEResnek van?!
rókabácsi
2020. szeptember 19. 15:46
szerencsétlen drogos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!