Szerzői engedély nélkül használja Gesztiék dalát a judapestező Bíró

2020. szeptember 06. 17:16

Sem Dés László, sem Geszti Péter nem adott hozzájárulást a baloldal judapestező jelöltjének ahhoz, hogy a Mi vagyunk a Grund című dalt használja fel a kampányához.

2020. szeptember 06. 17:16
null

Az elmúlt napokban kikerült egy jobbikos kampányvideó a szerencsi időközi országgyűlési választáson elinduló ellenzéki jelölt, a Budapestet Judapestnek, az izraeli turistákat „tetűcsúzdásoknak” nevező Bíró László közösségi oldalára, amelyben a Geszti Péter és Dés László közös Mi vagyunk a Grund című dala is szerepel.

A videó kapcsán lapunk felkereste a szerzőket, akiknek a következő kérdéseket tettük fel:

– Bíró László kért-e szerzői hozzájárulást a dal kampánycélra történő felhasználásához?
– Közéleti szereplőként mennyire tartják elfogadhatónak Bíró László korábban a zsidóságra tett kijelentéseit?

A szerzők válaszait az alábbiakban, változtatások nélkül közöljük:

„Geszti Péterrel egyetértésben a válaszom: Bíró László nem kért engedélyt, és ha kért volna, akkor nem engedélyezzük! Az antiszemitizmust, a rasszizmust semennyire nem tartjuk elfogadhatónak! Üdvözlettel: Dés László”.

„Dés Lászlóval egyetértésben a válaszaim: Bíró László nem kért engedélyt a dal felhasználásához. Sem közéleti szereplőként, sem magánemberként nem tartunk elfogadhatónak semmilyen rasszista kijelentést. Üdvözlettel: Geszti Péter”.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Címlapkép: Facebook

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemáne
2020. szeptember 07. 13:03
Mellesleg,Bíró Lászlót fel lehet gyilkossági fenyegetésért jelenteni.Tanúk vannak,kártérítés garantált a lelki megrázkódtatásért.
NTLLK
2020. szeptember 07. 10:45
Ritka, hogy valakinek a belseje ennyire olyan, mint a külseje!
annamanna
2020. szeptember 06. 23:59
Nagyon helyes, ha letiltják. 2020-ban ki akarna ilyen cuccal kampányolni? (Mint megtudtam itt valakitől: a Pál utcaiak a zsidók, a füvészkertiek a magyarok a törénetben, de egyébként a Geszti-Dés szerzőpáros is árulkodó ilyen szempontból). A "falumban" a jelenlegi polgimesternő (a fidesszel a háta mögött) ezzel kampányolt. Kurva nagy pártkáder volt az egész família, a hölgy a Szovjetunióban is volt úttörőtáborban valaha, most persze Wass Alberttel kel és fekszik, talán még a kereszténységre is áttér, mióta az jól fizet.
józan paraszti ész
2020. szeptember 06. 22:12
Miért kellene engedély? A jobbik már rendes kommunista lett, így minden az ővé is. Úgy gondolják. Különben is, a jogállamiság csak a Fideszre vonatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!