Folytatják hétfőn a sztrájkot az SZFE-oktatók

2020. október 03. 19:56

Többek között Hajós András, Grecsó Krisztián és Závada Péter is beszédet mond majd.

2020. október 03. 19:56
null

Vasárnap 6 városban lesz demonstráció, és sztrájkalapot is létre fognak hozni – írja a Magyar Narancs. A szimpatizánsokat vasárnap 16 órára a Szabadság térre hívták az SZFE-sek.

A Vas utcában tartott sajtótájékoztatón a sztrájkbizottság tagja elmondta: a sztrájkolók hétfőn is folytatják a megkezdett sztrájkot, ugyanis az október 1-i és 2-i sztrájk után sem született megállapodás. Nyolc követeleségükből kettőre érkezett reakció, ám a bizottság a sajtón keresztül megüzent béremelési javaslatot sem tekinti követelésteljesítésnek, mert azt már más formában és határidőkkel a minisztérium garantálta.

Az is elhangzott, hogy a sajtóhírekkel ellentétben az első két nap az állományban lévő tanárok 78 százaléka vett részt a sztrájkban, az óraadó tanárok pedig szolidaritási sztrájkot tartottak. A hétvégén a Vas utcából elinduló fáklyás futók vidéki egyetemi városokba viszik a lángot, így Debrecenbe, Egerbe, Kaposvárra, Pécsre és Szegedre. Hogy a láng egyszerre érkezzen meg vasárnap délután, a futók különböző időpontokba indulnak.

150 futó mintegy 1100 km-en váltja egymást

Az eseményen beszédet mond:

Pálinkás József, atomfizikus, egyetemi tanár, Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke   

Hajós András, televíziós személyiség   

Grecsó Krisztián, író   

Závada Péter, költő   

Kemény Lili, filmrendező, az SZFE nemrég végzett hallgatója   

Tarnóczi Jakab, színházi rendező, az SZFE nem rég végzett hallgatója.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mitfizetsky
2020. október 04. 14:56
Lehet, hogy mar keszül egy harom reszes darabonkent 3 oras film forgatokonyve. Temaja az SZFE hallgatok és tanarok hosies harca a naci diktatura ellen. Biztos nyero lesz valamelyik fesztivalon jovore. A francer nem veszi be az ekezetes betuket..
Dénia
2020. október 04. 13:41
Tulajdonképpen mi a követelésük? Csak annyi, hogy ne a Vidnyánszky legyen a kuratórium elköke? Merthogy ő politikai alapon nem tartozik közéjük?
pumuklik
2020. október 04. 12:06
És? Kinek lesz kára, ha ezek a buzeránsok sztrájkolnak?
vinyó57
2020. október 04. 10:30
aki nem dolgozik az ne is egyen... aki nem tanít az ne kapjon fizetést.. aki nem tanul az ne kapjon ösztöndíjat... csak a buli az megy meg az érzékenyítés de valahogy a többi egyetemen a hallgatók inkább tanulnak nagyon elvetélt ötlet az hogy egy maroknyi kádárista 70 év fölötti szinis tanár görcsös manipulációja hosszú távon sikeres lenne pláne nem a többi egyetemen...itt a szinin még csak-csak kézben tartanak 20 hiper-balos hangadót de biztos lesz olyan hallgató aki sajnálni fogja ezt az elveszett fél évet amit itt fog elbukni....ami igazából 1 év lesz mert fél évet nehéz pótolni....mindig a diákok szívják meg a végén.... a tanárok önzése pedig példátlan károkat fog okozni az egész szakma tekintélyének.... Párizsban kikapcsolták az áramot és a vizet....3 nap múlva vége volt a sztrájknak... ha nem törvényes a sztrájk akkor vége a bulinak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!