Újabb mesekönyvet semmisített meg Dúró Dóra

2020. október 09. 12:48

„Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól. Addig is széttéptem a sajtótájékoztatómon” – írja a Mi Hazánk elnökhelyettese.

2020. október 09. 12:48
null

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: »beverem a pofájukat« – írja közösségi oldalán. „Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún. Pride-on megnyitó beszédet is mondott. Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól.

Mindenki lehet más?

Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van.

Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti gyerekeinket a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.   

Meseország mindenkié

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a propaganda-mesekönyvre".

Dúró Dóra írásban fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért. Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet.

(MTI/Facebook, Kép: Dúró Dóra közösségi oldala)

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2020. október 26. 02:50
A könyv szerzőjét lepratelepre kell száműzni, oszt jónapot.
1Szkeptikus
2020. október 09. 21:08
Miért pont két anya szerepel a mesében? Három vagy négy nem érdekesebb? A monogámia nem az egyetlen családforma, akkor miért ne lehet másképp, pláne egy mesében? És ha érzékenyitteni akarnak a feketék elfogadása irányában, akkor ezzel egyidőben a feketéket is hasonló képen kellene oktatni, hogy ők is elfogadók, befogadók legyenek, majd lehet hogy mi is költözünk Afrikába, miért ne, az egy gazdag földrész, csak jól kell gazdálkodni vele.
Menhetten
2020. október 09. 21:06
Jó lenne, ha a KDNP leszállna Lázár Ervinről és nem idiótázná le olvasóival együtt! Az idiótákat máshol kell keresni! "A KDNP-s vasárnap.hu publicistája leplezte le Dömdödöm, Berzsián és Dideki, Szegény Dzsoni és Mikkamakka kapcsolatát az LMBTQ-propagandával." A legmeghittebb emlékeim közé tartozik, amikor gyerekeimnek esténként Lázár Ervin meséit olvastam fel. Szerintem nagyon sok szülőtársam van ezzel így. Sok családban esti vendég volt Hapci király, Berzsián és Dideki, Mikkamakka, Aromo, Dömdödöm és a többiek. A cikk szerzője a Meseország mindenkié c. mesekönyv körül kialakult hisztit akarja meglovagolni. Feltünési viszketegségből, egy percnyi hírnévért a Kossuth-díjas Lázár Ervint felhasználva és olvasóival együtt leidiótázva. a Négyszögletű Kerek Erdőnél jobb mese nem kell a gyerekeknek. Alapmű....a gyerekeim általános iskolájában kötelező olvasmány volt, ennek ellenére imádták. Szálljanak le Lázár Ervin munkásságáról!
Bokros Birka
2020. október 09. 21:05
A 444 buzi propagandája, akik már voltak a bíborosokkal azok tudják! :D Segglyukadnál sorba állnak, Közben vadul maszturbálnak. Indul már a balfasz buzibár! Vazelin brigád harcra kész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!