Menesztik az Index főszerkesztőjét és vezető szerkesztőjét

2020. november 23. 16:12

Az Indamedia közleménye szerint visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit.

2020. november 23. 16:12
null

Menesztették az Index főszerkesztőjét, Szombathy Pált, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztőt – írja a kreativ.hu. Az Indamedia a Kreatívnak eljuttatott közleménye szerint a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza

Az Indamedia Network Zrt. közleményében az áll, hogy visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését. Mint írták, „kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését”.

A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója, és ezzel párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz.

Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia azon felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

A megüresedett főszerkesztői posztot egyelőre nem kívánja az Indamedia senkivel sem betölteni, átmenetileg a főszerkesztő-helyettesek felügyelik a lap működését, egyfajta szerkesztőbizottságként.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 277 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. november 28. 17:28
Kedves Kis elvtárs, olvasd vissza a saját kommentedet, amelyikre válaszoltam: "Az ellenzék által megnyert sajtóperek egy része a kormánypártiak által indított perek." Mert a zavart itt keresd...:D Én azt mondtam, hogy valószinűleg azért van több ellenzéki politikus által megnyert sajtóper, mert az ellenzéki politikusok több pert indítanak a kormánypárti ujságok ellen, mint a kormánypárti politikusok az ellenzéki ujságok ellen. Ergo a több perből többet is lehet megnyerni. Eddig érted? Erre azt a marhaságot állítottad, hogy kormánypárti képviselő által indított pert az ellenzék nyeri meg. (Nem elvtárs, azt csak az ellenzéki sajtótermék nyerheti meg. Az ellenzék csak azt a sajtópert nyerheti meg, amit maga indított.) Most vagy nem értetted meg, amit először írtam, vagy számodra az ellenzék és az ellenzéki satótermék egy és ugyanaz.... Amivel szegény független-obkjektíveknek akaratlanul is elég jól odapörkölsz... :D
BAJA
2020. november 25. 09:16
ejj már ez a fidesznyik Bodolai
Gyűlölködjünk együtt
2020. november 24. 11:26
"Addig is elmakogták az asztal alatt a nyesedéken élő kutyák, hogy ez balos belháború, hogy Gyurcsány csinálta, hogy kormánynak ehhez semmi köze" hurrdurr xD
Gyűlölködjünk együtt
2020. november 24. 11:20
Tökéletesen illeszkednek a komédiába a mostanában megjelent indexes óriásplakátok xDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!