Szabó Tünde lett az Európai Úszó Szövetség új alelnöke

2020. november 08. 15:48

Gyárfás Tamás után újra magyar alelnöke van a szervezetnek.

2020. november 08. 15:48
null

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották az Európai Úszó Szövetség (LEN) alelnökévé a szervezet vasárnapi választókongresszusán, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg.

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a választási procedúrát egy, a területre szakosodott nemzetközi cég programjával bonyolították le, amelynek londoni központjában egy közjegyző felügyelte a folyamatot. A szavazás nem hozott meglepetést: a 2012 óta hivatalban lévő olasz elnök, Paolo Barelli elsöprő többséggel nyert újfent francia kihívója, Gilles Sezionale ellenében, így harmadik terminusát kezdi meg a szövetség élén.

Magyar szempontból az alelnökök megválasztására irányult a legnagyobb figyelem: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár rögtön az első körben megkapta a szükséges szavazatmennyiséget, így négy éven át töltheti majd be ezt a tisztséget (a magyar szövetség két regisztrált delegátusaként Wladár Sándor elnök és Szabó Tünde vett részt a kongresszuson a MÚSZ margitszigeti székházában).

„Óriási megtiszteltetés és elismerés ez számomra és természetesen a magyar vizes sportágak számára” – mondta az államtitkár, egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó. „Magyarország mindig is fontos szerepet játszott az európai úszósportban, mi rendeztük az első Európa-bajnokságot 1926-ban, rekordot jelentő, hatodik alkalommal leszünk házigazdák jövőre, és ezek csupán a legrangosabb események voltak számtalan más, emlékezetes viadal mellett. Sportdiplomatáink mindig is fontos pozíciókat töltöttek be, Gyárfás Tamás az elmúlt tizenhat esztendőben rendkívül sikeresen képviselte a magyar érdekeket – ezentúl rám hárul ez a feladat, de őszinte várakozással nézek ezen új kihívás elé. Ami igazából nem is kihívás, hiszen egykori úszóként, a sportág elkötelezettjeként minden, LEN-alelnökként töltött pillanat tartalmasnak és örömtelinek ígérkezik. Úgy gondolom, kiemelkedően sikeres négy esztendő vár ránk” – tette hozzá.

Szabó Tünde megbecsültségét jól mutatja, hogy a nemzetközi szervezetek tradícióihoz képest kissé szokatlanul azonnal alelnöknek választották, erre korábban nemigen volt példa: az új tagok általában elnökségi tagként kezdik, és aztán emelkednek a „belső hierarchiában”. Szabó Tünde ugyanakkor egyike annak négy Bureau-tagnak, akik sportolóként komoly eredményeket értek el: rajta kívül az elnök Paolo Barelli, illetve a sportolói bizottság elnöke, a román Camelia Potec, valamint a szerb Aleksandar Sostar mondhatja el magáról, hogy egykoron olimpián szerepeltek (utóbbi kettő aranyérmes is volt).

Kép: MTI/Kovács Tamás

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2020. november 09. 13:35
Gusztustalan fideszpicsa.
jetinyugger
2020. november 09. 10:12
A korrupt úszószövetség persze, hogy örül ennek a nunának, hiszen a geci az ország jövedelmének jelentős részét költi rájuk és a hozzájuk hasonló korrupt szervezetekre, mint pl. az UEFA, vagy a NOB. Nemzeti kormány egy fillért sem költene ezekre, csakhát a csüngőhasút a saját testképzavara miatt érdekli a dolog, azt hiszi, ha nézi a sportot, akkor ő is izmos és jóalakú lesz. A magyarok pénze tehát felesleges stadinokra, korrupt szövetségekre és geci kivagyiságára megy el.
viewty
2020. november 09. 09:19
Tünde nagyon kedves nő. Hogy a szellemi képességei mikor bontakoztak ki, nem tudom, mert tény sajnos, hogy sem általános iskolában sem gimiben nem ő volt a legerősebb szem a láncban, de akkor még aktívan versenyzett is, ideje sem volt a tanulásra. Viszont megmaradt ugyanolyan kedvesnek mint régen. Azt kevesen tudják, hogy a Fideszes szerepvállalást megelőzte egy komcsi felkérés is sok-sok évvel ezelőtt. Szóba került az is, hogy szülővárosában piros színekben indul a polgármester-választáson. Én örülök azért, hogy minden tekintetben megjött az esze, és jobbra tagozódott be inkább. (És a vállalhatatlanul seggfej első férjét is lecserélte egy hozzá illő normálisra.) Szerintem ez az alelnöki poszt rászabott feladat és jól végzi majd.
illibernyák
2020. november 09. 08:56
Fideszbirkák. higgyjétek el Tündike már nagyon bánja hogy belement ebbe a pucérr fotózásba. Perzse, ez n em Playboy, (majdnem) és nem pornó. De már sajnálja,, bár ezt nem vallja be, de úgy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!