Zámbó Jimmy már az 1988-as Interpop fesztiválon sem volt boldog

2021. január 02. 21:55

A díjaknak viszont nagyon örült.

2021. január 02. 21:55
null

Már az 1988 nyarán, Siófokon megrendezett Interpop fesztiválon sem volt boldog a húsz éve meghalt Zámbó Jimmy – írja a likebalaton.hu. Az eseményen 28 magyar és 14 külföldi előadó lépett színpadra, többek között olyan együttesek, mint a Bumm!, a Casablanca, vagy az Exotic. 

Zámbó Jimmy – „aki már 1988-ban is négy oktávot tudott kiénekelni” – a Valahol bús dal szól című dalával a legjobb magyar előadónak és a legjobb szerzőnek járó díjat is elnyerte. A győzelmet követően néhány héttel a Szabad Föld készített interjút az énekessel.

– Jimmy, egy ilyen közelmúltbéli sikerélménnyel a háta mögött boldog ember ön?
– A díjaknak nagyon örültem, de a boldogság megfoghatatlan. Boldog nem vagyok.

– Csak szenvedélyes?
– Miből lehet ezt tudni?

– A nyertes dalban forr a szenvedély. Gyönyörű szép lány fújta a szaxofont háttérben a színpadon. Ő most hol van?
– Valamikor táncolt is, egyébként manöken, s jelenleg jópár hétig Ausztráliában dolgozik. Ő a magánügyem. Tulajdonképpen neki írtam a dalt.

Zámbó Jimmy 2001. január 1-jén szenvedett végzetes balesetet, amikor elsült a kezében a pisztolya.

A nyitóképen: Zámbó Jimmy. Fotó: MTI/Földi Imre

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. január 03. 10:57
"...amikor elsült a kezében a pisztolya" Ja, persze, csak úgy magától. Legyen már leírva a valóság, hogy a nagyképűsége az, hogy mindig a központban akart lenni, hogy csak és kizárólag csak vele kellett foglalkozni, elvárta, hogy folyamatosan dicsérjék, az égig emeljék, körbe ugrálják..., - lazán fejbe lövöm magam, mert én ezt is megtehetem - lett a veszte. Egy buta, nagyképű, beképzelt ember volt. (még szépen is fogalmaztam) Miért nem volt boldog? Éppen olyan, mint az a hölgy aki minden nap kenceficéli magát, és már 10Kg festéket is kevésnek lát. Minden kevés volt neki. Akkor sem lett volna boldog, ha egyedül csak ő létezett volna a popvilágban, mert a nagyképűsége, beképzeltsége minden emberi érzést kiölt belőle.... Lehet ezt az ember piadesztára emelni, attól még egy buta, érdemtelenül mások - sokkal tehetségesebb, a zenei palettán többet felmutató - felé emelt beképzelt ember volt. Ennyi.
viewty
2021. január 03. 08:59
Háááát... Lehet, hogy a szaxis (khm...) csajnak énekelt, de a dalt nem ő, hanem Horváth Attila írta. Az volt az egyetlen értékelhető dalszöveg a Jimmy-életműben. Persze ízlések és...
Felvidéki MAGYAR
2021. január 03. 07:12
Ő a tipikus példája annak, amikor az adottság, a tehetség nincs szinkronban az IQ-val. Maradona haverja ebből a szempontból.
Akitlosz
2021. január 02. 23:20
Ezért jó a Mandinerre járni. Különben eszembe nem jutott volna, hogy ez az ember valaha létezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!