Bűnösnek találta a bíróság a Lackner Csaba „fehér poros orráról” író fideszes képviselőt

2021. február 19. 13:01

Dódity Gabriellát, a XIX. kerületi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét megrovásban részesítették.

2021. február 19. 13:01
null

Rágalmazás vétsége miatt első fokon bűnösnek találta és megrovásban részesítette a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság pénteken Dódity Gabriellát, a XIX. kerületi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét, akit az MSZP-ből kizárt Lackner Csaba jelentett fel és követelt 1,5 millió forint sérelemdíjat. A képviselőnőnek viszont csak a felmerült költségeket kell megfizetnie – adja hírül a Hír TV honlapja.

A szocialista politikus – aki korábban nem ismerte el, hogy ő van azokon a kiszivárgott videófelvételeken, amelyeken feltehetőleg kokain is látható – azért perelt, mert szerinte Dódity megsértette a becsületét, amikor egy olyan Facebook- kommentet tett még 2019-ben a kispesti baloldallal kapcsolatban, hogy a saját „fehér poros orruknál” sem látnak tovább.

A kerület kormánypárti képviselője korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Lackner Csaba egyik párttársát származása miatt sértegette a közösségi oldalon, erre válaszolt a bejegyzésben a fent említett módon.

Az ítélethirdetés után Dódity és ügyvédje jelezte, hogy a felmentés érdekében fellebbezést nyújtanak be,

Lackner azonban nem kívánt válaszolni a HírTV kérdéseire, ügyvédje annyit mondott, hogy sajtóközleményt fognak kiadni.

Dódity az ítéletről szólva úgy nyilatkozott, hogy nem őt, hanem az igazságot csapta arcul, hiszen, aki látta és hallotta felvételeket Lackner Csabáról, annak nincs semmi más kérdése az ügy kapcsán.

Ismert: 2019 októberében a HírTV és a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta a kispesti hangfelvételeket, amelyeken Lackner a kábítószer-használatra utaló kifejezéseket mond, valamint egy videón az látható, hogy az akkor még szocialista politikus bankkártyával rendezget fehér port egy tányéron.

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2021. február 21. 13:13
50 órányi terhelő kép és hanganyag van a kispesti komcsi maffia önkormányzatról és nem történik semmi. Az egész bandának nehéz vasban már börtönben kellene ülni! No ennyit a magyar igazságszolgáltatásról.
rókabácsi
2021. február 20. 09:55
ezeket a bírókat el kéne csapni!
bagira
2021. február 20. 01:32
Lacknert valaki megkérdezte a videón látható porcukorhoz hasonló por tányéron kártyával szét oszt ,hogy mi az ????
Szerencsi Veronika
2021. február 19. 22:04
Biztos drogos volt a bíró(is). Ekkora marha nem lehet valaki - saját kútfejéből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!