Láng Zsolt: Karácsony adjon magyarázatot az újabb szabálytalan tenderkiírásra!

2021. február 17. 12:13

A fővárosi Fidesz szerint érthetetlen, hogyan kerülhetett diszkriminatív feltétel egy pályázati kiírásba.

2021. február 17. 12:13
null

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője újabb szabálytalan tenderkiírásról kért tájékoztatást Karácsony Gergely főpolgármestertől, akitől választ várnak a kiírás létrejöttével kapcsolatban – írta a budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint 2020 decemberében írt ki hét fővárosi cég közösen egy 856 millió forintos keretösszegről szóló pályázatot médiavásárlási szolgáltatásokra.

A közbeszerzést azonban visszavonták, miután a Közbeszerzési Hatóság eljárást indított a pályázat törvénysértő mivolta miatt, abban ugyanis a versenyt jelentősen korlátozó kikötés szerepelt – olvasható a bejegyzésben. A pályázat visszavonása helyes döntés volt, de több kérdés is felmerül: hogyan kerülhetett bele egyáltalán diszkriminatív feltétel a pályázati kiírásba; milyen tanácsadó vagy szakértő vett részt a kiírás megalkotásában, és mi volt a szakmai indok a kikötésre – sorolta Láng Zsolt, aki várja a főpolgármester válaszát a kiírás létrejöttével kapcsolatban.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. február 17. 17:10
Nézd ha mindenáron hülyét akarsz csinálni magadból meg schollanderből, akkor nyugodtan. Tudod Magyarországon ez úgy működik, hogy az ember fellapozza a KBT-t, illetve az annak felhatalmazása alapján hozott 321/2015. sz. kormányrendeletet. Amelynek 5. fejezete illetve 21. szakasza tartalmazza a műszaki alkalmasság feltételeit, és ott a (2) bekezdés b) pontjában megtalálja a jelzett feltételt. Ha már a Városháza nem találta meg. A mérsékelten ostoba aktivista elolvassa a cikket legalább belinkelés után, és amikor felfogja hogy hülyeségre "mutattak rá", szépen elengedi a szálat. A nagyon ostoba meg ugrál, hogy a másik mindent elhisz, amit a szerinte propaganda állít. Csakhogy ez nem propaganda, hanem tényközlés volt. Mint általában az általatok leszólt részében a médiának. Jogilag helytálló, pontos tényközlés. Te pedig kétség és kritika nélkül elhiszel mindent, amit az ellenoldal állít. Tekintettel Magyarországról szerzett ismereteid szűkösségére ez sajnálatos, bár nem meglepő.
dakotasámán
2021. február 17. 14:42
"Láng Zsolt: Karácsony adjon magyarázatot az újabb szabálytalan tenderkiírásra!" ez az zsolt, csak ne lankadj! légy hadházy 2 és tárj fel minden korrupciót. az emút 10 évben volt elég, ne aggódj, találni fogsz. ja, hogy az genya párti és azt nem szabad ? pedig több, mint érdekes esetekről szólnak a városi legendák.
yndi
2021. február 17. 13:17
Amint arra már az aszimptota nevű kommentelő egy másik poszt alatt rámutatott: - a lánchídtendernél azt rótták fel Karácsonynak, hogy túl hosszú volt a referenciaidőszak: https://mandiner.hu/cikk/20200805_karacsony_teljesen_magara_huzta_az_elszurt_lanchid_tendert - a médiatendernél most meg azt róják fel Karácsonynak, hogy túl rövid volt a referenciaidőszak: https://mandiner.hu/cikk/20210216_ujabb_botranyos_fovarosi_kozbeszerzes Ha van sapka a fején, akkor az a gond, ha nincs sapka a fején, akkor meg az a gond.
Memhölczer
2021. február 17. 12:41
gyenge hír MI VOLT A KORLÁTOZÁS PONTOSAN?????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!