Hallgat a Jobbik a párthoz köthető tévében elhangzott magyargyalázásról

2021. február 26. 19:00

A magyarok buták – hangzott el Pörzse Sándortól és Havas Henriktől a jobbikos N1TV-ben. Sokat mond, hogy a tévét jegyző pártalapítvány egyik célja a médiával összefüggésben az oktatás, ismeretterjesztés. Megkerestük a Jobbikot, osztják-e ezt a sommás véleményt, ám nem kaptunk választ.

2021. február 26. 19:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Nem kis vihart kavart a jobbikos hátterű N1TV február 19-i műsora – itt írtunk róla –, ahol Havas Henrik és Pörzse Sándor egymásra licitálva nevezték butának és parasztnak a magyarokat. Pörzse bevallotta, hogy sokáig azt hitte, a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”. Havas pedig azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”.

Az ügyet nem hagyta szó nélkül Pörzse egykori párttársa, Toroczkai László, aki egy videófelvételen üzent Pörzse Sándornak. A Mi Hazánk elnöke azt mondta, „most, amikor már nem keresel olyan sok pénzt, mert

Majd kijelentette Toroczkai, „akiket igazán utálni tudok, akiktől hányni van kedvem, azok a magyarok, akik magyarnak születtek, de megtagadják a saját népüket, csak azért, mert nem jól hoz már nekik a nagy magyarságuk. Akiket igazán szánalmasnak tartok, azok a magadfajták, Sanyi”.

Miután információink szerint az N1TV finanszírozásában részt vesz a Jobbik egyik alapítványa, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, ezért megkerestük a pártot, hogy reagáljanak a műsorban elhangzottakra.

Kíváncsiak lettünk volna, a párt osztja-e a magyarokkal kapcsolatban elhangzott véleményeket.

Csupán egy automata választ kaptunk, hogy majd a levelünket továbbítják az illetékesek felé, és hiába hívtuk a megadott telefonszámokat is.

Az alapítvány célja egyébként elolvasható a bíróság honlapján szereplő civil szervezetek névjegyzékében. Eszerint: „Nemzeti szemléletű médiumok létrehozásának és működtetésének támogatása, amelyet a fenti elkötelezettségű médiumok anyagi támogatásával, azok népszerűsítésével valósít meg. Médiakutatások támogatása, amelyet díjak, ösztöndíjak alapításával, odaítélésével valósít meg. Az alapítvány célja a fentieken túl a médiával összefüggésben az oktatás, ismeretterjesztés, illetve ezen tevékenységek anyagi támogatása, amelyek a nemzeti szemléletű média egészének jobb, hatékonyabb, a közjót fokozottan szolgáló működéséhez járulhatnak hozzá.”

Jakab Péter egyébként tavaly átrendezte a kommunikációs csapatát. Az Alfahírt és az N1TV-t jegyző alapítvány új kuratóriumi elnöke Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgató lett, egyébként ő a pártelnök egyik legmegbízhatóbb embere. Az elődjének, Silhavy Mátének állítólag azért kellett mennie, mert ő a pártvezetés belső ellenzékének, a Szávay-féle csapatnak volt a tagja. Az alapítvány vezetésébe bekerült még Nunkovics Tibor parlamenti képviselő, Balassa Péter volt szombathelyi önkormányzati képviselő és Pörzse Sándor egykori jobbikos parlamenti képviselő – akit már fentebb idéztünk –, illetve Szávay László, a kegyvesztetté vált Szávay István testvére. Őket sem értük el egyelőre.

(Fotó: YouTube, Pörzse Sándor az N1TV-ben)

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2021. február 27. 08:29
Az echo tv-ben volt egy betelofonálós müsora is.Lehetne idézgetni belőle,érdekes pálfordulás.
Tőzeg Áfonya
2021. február 26. 19:55
Pörzse életútja -sportriporter közszolgálati tv rádió az MSZP kormány alatt -izraelitagyalázó Simicska Hír tv-jében -Magyarságkutató Széles Echo tv-jében -Magyar Gárda alapító{majd elhatároolodó} , Jobbikos képviselő, Alföldi Róbert elleni fő tüntető -Jelenleg Jakab Péter tévéjében magyarság gyalázó Csak gratulálni tudok!!!!!
Lotti
2021. február 26. 19:41
Buták lennének? Vannak közöttük akik nagyon okosak! https://www.valaszonline.hu/2021/02/26/turisztika-tamogatasok-ugynokseg-mtu-guller-zoltan/?fbclid=IwAR0_NG1W1D-mm3Xvw9BnX-DpC1iD-wEgCkGCJNRSME4l46DxodaDMUsUrqI
bpe
2021. február 26. 19:24
pörzse, havas, ehh, pont annyi vizet zavarnak ma már, mint a kis fekete-győr, aki bármikor is ment ki a tóra kacsázni, kettőt neki sose pattant. ..bár ezért, ha tehetné, már hnap lecsapoltatná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!