„Egyfajta szocialista családi vállalkozás működik Zuglóban” – Borbély Ádám a Mandinernek

2021. március 10. 14:04

A Fidesz választókerületi elnöke szerint az MSZP-s Tóth Csaba Zugló fejlesztése helyett mindvégig a saját gazdasági érdekeivel volt elfoglalva.

2021. március 10. 14:04
null

Kacsoh Dániel interjúja a Mandiner hetilapban.

Ha ön indul 2022-ben fideszes képviselőjelöltként Zuglóban, melyik ellenfélnek örülne jobban, Hadházy Ákosnak vagy Tóth Csabának?
Leginkább egy zuglói jelöltnek örülnék, de úgy tűnik, ez ki van zárva. Tragikus, hogy kerületi jelöltek hiányában a lyukas zoknis „pókember” és a hol ezt, hol azt eltüntető „mágus” között dőlhet el a baloldali előválasztás sorsa. A teljes kerületi baloldal nem tudott találni egy zuglóit, aki ki mert volna állni Tóth Csabával szemben, ehelyett Szekszárdról igazolnak újabb botrányhőst. Bárki lesz a jelölt, mi minden szavazatért meg fogunk küzdeni. Meggyőződésem,

Zuglóban nem az számít, ki baloldali, jobboldali vagy liberális: új helyi szövetségre van szükség,

amely meghaladja az utóbbi évtizedek gazdátlan ejtőernyős-politikáját. Elhiszi bárki, hogy Tóth a gazdasági érdekein kívül szolgált bármilyen ideológiát, elveket? Vagy hogy Hadházy nem ugyanolyan ugródeszkának akarja használni a kerületet, mint számos elődje? Eb ura fakó, és nekünk alternatívát kell kínálnunk a zuglóiaknak!

Mit köszönhet a parlamenti képviselőnek a városrész? Igaza lehet Hadházynak, amikor korrupciót emleget?
Amikor egy választott tisztségviselő már a második ciklusát tölti a parlamentben, akkor időszerű a visszatekintés, hogy mit is köszönhetünk neki.

Tóth Csaba a városrész fejlesztése helyett mindvégig a saját gazdasági érdekeivel volt elfoglalva.

Az egykori vagyonkezelőn, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-n keresztül – milliárdokon ülve – bűvölte és bűvöli a kerületet. Ismeretes, mind a cég vezérigazgatója, mind a szocialista gazdasági alpolgármester Tóth bizalmi embere, ráadásul sógorok is. Egyfajta szocialista családi vállalkozás ez.

Eddig a Momentum ezt azért nem tette szóvá.
Hogy ez miért csak most szúrt szemet Hadházynak és a Momentumnak, nem tudjuk. Eddig készséggel kisegítették egymást számos előterjesztés esetében, alpolgármesteri, bizottsági elnöki, tanácsnoki pozíciókat szavaztak meg egymásnak. Nem voltak finnyásak. Közben a kerületi Fidesz már másodvonalában is helyiekre építve újult meg.

Horváth Csaba, hasonlóan más ellenzéki polgármesterekhez, kormányzati elvonásokról panaszkodik. Milyen anyagi helyzetben van a kerület?
Hiába kérdeztem írásban a polgármestert a pontos számokról, annyit írtak, hogy további tizenöt nappal kitolják a válaszadás határidejét. Ez is mutatja, hogy nem mondanak igazat. Az

a hecckampány, amelyet Zuglóban indítottak, hazug és gyűlöletkeltő.

Aki nyitott szemmel jár, láthatja, hogy mindenre jut pénz, amire szeretnék: felesleges, szélsőjobbos polgármesteri tanácsadóra, milliós, gyűlöletkeltő Facebook-hirdetésekre, velük kapcsolatban álló vállalkozóknak üzlethelyiség-felújításra. Nekik minden jár, kifelé pedig nyafognak.

Mit ad a kormány?
A kormányzat a hivatkozott összeg sokszorosát költi zuglói fejlesztésekre. Többek között – csak az előző egy-két hónap híreiből válogatva – új közúti felüljáró épül a Rákos­rendező felett, a Liget Budapest fejlesztéseinek köszönhetően minőségileg is élhetőbb lesz a kerületünk, a Puskás Aréna körül 107 000 négyzetméteren megújuló parkban szabadtéri sportlétesítmények és jól felszerelt játszótér áll majd bárki rendelkezésére, a kormány átvállalta a Zuglói Filharmónia működését az önkormányzattól, a kerületi sportegyesületek is jelentős forrásokat kapnak, legutóbb a BVSC részesült másfél milliárd forintban zöldenergiára, és másfél milliárdos egészségügyi fejlesztést is kapott a kerület eszközbeszerzésre és rendelőfelújításra. Utóbbi esetében hiába állja a számlát a kormány, a munka megszervezése az önkormányzat feladata volt, és sajnos a kivitelezés botrányosra sikerült.

Hogyan értékeli a polgármester eddigi ténykedését?
A kerületi vezetés hazugságra és gyűlöletre építve kívánja megtartani a hatalmát, emellett az országos politika csatáit is behozza a zuglói hétköznapokba. Meggyőződésem, hogy egy közösség vezetőjének, így a polgármesternek is támogatásokért kellene lobbiznia, és nem a mindenkori kormányzattal szemben hadakoznia.

Súlyos szereptévesztésben van Horváth Csaba, amiben egymásra licitálnak koalíciós társaikkal.

Országos szinten is súlyos durvaságok történtek az utóbbi évek, évtized kampányaiban. Mi lehet ennek az oka? Kié a felelősség?
Feltűnő, hogy amióta Tóth Csaba betette a lábát Zuglóba, azóta egyre durvább a kampányok hangvétele. Amikor valaki szembemegy az érdekeivel, akkor az ellenfelek a legabszurdabb híresztelésekkel kerülnek célkeresztbe. Egy frusztrált ember karaktere rajzolódik ki, akinek semmi nem szent, aki bármit elkövet azért, hogy az akarata érvényesüljön. Megüzenték nekem is, hogy jobb, ha nem pofázok bele a dolgokba, mert elintéznek, fehér poros borítékot kaptam, az egyik testületi ülésen külön kamerákat is állítottak rám. De én erre azt mondom: féljen az, akinek félnivalója van. Sápi Attila eltűnése hosszan elnyúló árnyékot vet a zuglói szocialistákra és ezzel együtt a teljes baloldali összefogásra. Előbb-utóbb nemcsak a koncon, de a közös múlton is osztozniuk kell.

Címlapkép: Ficsor Márton 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. március 14. 18:45
A szavazók még élvezik a jót és ott hon ülnek de lehet már nem sokáig. Senki nem akarhatja hogy visszazuhanjunk a 2006-2010-es áll apothoz hogy se munka se jövö csak adósság családi és állami szinten. Ez a céljuk a libsibolsi társaságnak .
becike4
2021. március 14. 17:21
A focibuzi kisztitkár elvtárs az egész országot kezeli családi buliként nyaloncok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!