Maruzsa Zoltán: Április 7. után is maradhat a digitális oktatás

2021. március 25. 07:51

A köznevelési államtitkár szerint viszont „kizárt”, hogy digitálisan búcsúztassuk az évet.

2021. március 25. 07:51

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerint kizárt, hogy a tanév végéig maradjon a digitális – olvasható a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Ugyanakkor hozzátette, hogy valószínű, hogy a jelenléti oktatás az április 7-i nyitás után sem biztos, hogy visszaáll. Mint mondta:

Lesz-e szóbeli?

Az államtitkár beszélt arról is, hogy véleménye szerint a személyes jelenlét hiánya nem rontotta le a diákok teljesítményét. Arra a kérdésre, hogy lesz-e idén szóbeli érettségi – hiszen tavaly csak írásban vizsgáztak a végzősök a járványra tekintettel – azt felelte, hogy: „Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk.” Ezzel kapcsolatban felhozta annak a problémáját, hogy adott esetben, ha valaki rosszul teljesít az írásbelin, akkor még szóban javíthatna.

Az interjúban Maruzsa kitért azokra a fejlesztésekre is, amelyek a tanulást hivatottak megkönnyíteni. Kiemelte a Kréta rendszert, illetve, hogy folyamatosan bővül az okostankönyvek köre is.

  

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. március 25. 09:56
Egyetértek. Tanárként utálom a digitális zeneoktatás minden egyes pillanatát, de a jelenlegi járványügyi számok abszolút indokolják a legalább két hetes hosszabbítást.
bunko_jobbos
2021. március 25. 08:55
Az az erős gyanúm, hogy a lezárásokban kb. csak az iskolai lezárásoknak van szerepük. A boltok bezárása meg a közterületi maszkviselés kb. semmit sem számít. Gondoljunk bele, hogy órákat ülnek egymás mellett bezárva a tanteremben. Persze hogy mindenki elkapja.
Belakiss
2021. március 25. 08:19
Az "április" után miért kell pont?
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. március 25. 08:01
Remélem javul a helyzet, és mire jelenléti oktatás lesz, a tanárok és egyéb iskolai dolgozók megkapják az oltást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!