Elindult a Deutsche Welle magyar nyelvű YouTube-csatornája

2021. április 28. 12:12

A DW készítette azt a nagy vihart kiváltó budapesti riportot, amelyben szélsőségesen nacionalistának állították be a magyar kormányt.

2021. április 28. 12:12
null

A magyar lett a 31. nyelv, amelyen szolgáltat a német közmédia – írja a Media1. Hozzátették: néhány hét csúszással, szerdán megkezdte működését a DW Magyar elnevezésű YouTube-csatornája. Az új YouTube-csatornán keresztül lesznek elérhetők a német közmédia, a Deutsche Welle magyarra lefordított videós tartalmai.

A DW főigazgatója közölte: „Magyarországon a független média egyre nagyobb nyomás alatt áll, ezért itt volt az ideje a lépésnek, hogy a Deutsche Welle visszatérjen Magyarországra, ahol korábban elérhető volt tévécsatornája.” A „független” médium emlékezetes bemutatkozásáról a Mandiner is beszámolt pár héttel ezelőtt: A német közszolgálati médium a budai várban zajló munkálatok és a Kossuth Lajos tér átépítése kapcsán igyekezett bizonyítani, hogy a magyar kormány szélsőségesen nacionalista, értékei pedig szembemennek az Európai Unió által vallottakkal.

A Media1 megírta: az új videócsatornán a mostani induláskor mintegy 15 videóriport, beszámoló érhető el, közülük több az Europeo és az Untold Stories című magazinokból származik. A DW Magyar csapatában összesen tíz riporter és szerkesztő dolgozik Németországban és Magyarországon.

Íme a kínálat: hajléktalankórház, náci szerepvállalás, menekültválság

Az első videók között találhatunk anyagot a Szabolcs utcai hajléktalankórház megszűnéséről, a menekültválságról, de bemutatják a #MeinNaziHintergrund​ nevű mozgalmat is („az én náci hátterem”), melynek lényege, hogy egyre több német fiatal kutat nagyszülei múltja után, esetleges náci szerepvállalásuk nyomait keresik.

Arról, hogy a Deutsche Welle a magyar piacon kíván erősíteni, korábban már hallani lehetett, hisz maga Peter Limbourg is beszélt róla egy podcastban. Limbourg azt is elmondta: fel voltak készülve rá, hogy ellenségesen fogadja majd őket a magyar kormány.

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 29. 12:42
Fogadjunk, hogy hamarabb bekerül a műsorkínálatba, mint a pesti tévé! Amúgy egy idegen ország indíthat egy másik országban propagandatévét? Csak nekem gyanús ez?
Ekerot
2021. április 29. 08:06
már hiányoztak, mint szar a szekrénybe
mustarharmas
2021. április 28. 21:45
Pravda.... Érdemes lesz megnézni, hogy kik lesznek a magyar adás bedolgozói.
nempolitizálok
2021. április 28. 20:50
Libernácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!