Galgóczi Ágnes: Javulnak a járványügyi adatok

2021. április 18. 12:10

Az országban ma már minden harmadik ember legalább egy védőoltást megkapott – mondta el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

2021. április 18. 12:10
null

Galgóczi Ágnes közölte: már több mint 3 millió 252 ezren kaptak oltást, és közülük 1 millió 350 ezernél többen megkapták a második oltást is. Az elmúlt egy napban 205-en haltak meg és újabb 3706 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.    

Kiemelte, amellett, hogy

javulnak a járványügyi adatok és egyre többen kapnak oltást, továbbra is oda kell figyelni az egyéni védekezésre,

így a maszkviselésre, a távolságtartásra és a higiénés szabályok betartására a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.   

Galgóczi Ágnes arra kérte azokat, akik még nem regisztráltak védőoltásra, hogy ezt tegyék meg. Amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és az oltás előrehaladtával, illetve a járványügyi adatok javulásával tovább enyhíthetnek a szigorú szabályokon – tette hozzá.    

Annak kapcsán, hogy április 19-én, hétfőn kinyithatnak az óvodák és az alsó tagozatos diákok újra az iskolában tanulhatnak, azt mondta: a kisebb gyerekek biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények felkészültek fogadásukra, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.    

Galgóczi Ágnes közölte azt is, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinaszállítmányok. A teljes egészségügyi ellátórendszert bevonták az oltás szervezésébe és lebonyolításába – jelezte.    

Elmondta azt is, hogy Magyarországon „nagyon jól halad az oltási kampány”, a regisztrált 60 év felettiek mintegy 90 százaléka be van oltva, és most már a 18 és 59 év közötti aktív korosztályt is folyamatosan oltják.    

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: mindannyiunk felelőssége, hogy oltást kapjunk, magunkat is védeni kell, nem elégséges az, ha csak mások beoltottságára számítunk. A Magyarországon engedélyezett és használt vakcinák hatékonyak és biztonságosak – jelentette ki, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a napvilágra kerülő klinikai kutatási eredményeket, biztonságossági vizsgálatokat.

(MTI)

Nyitókép: Vajda János – MTI

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2021. április 18. 15:55
Reméljük gyors javulás következik. Jó lenne nyárra vége lenne. Tömegesen nyomni az oltásokat az emberekbe.
szotyiratöbbpénzt
2021. április 18. 15:17
A nyitókép szerint falióra helyett már tv-n közvetítik a pontos időt, dátumot, sőt még egy pianínó is figyel a váróteremben? Tényleg jó régen járhattam rendelőben.
Pierre
2021. április 18. 13:22
"Miközben a járvány harmadik hullámának csúcsán van Magyarország, orosz gasztroblog hirdeti Tiborcz István, a miniszterelnök vejének turai kastélyszállóját, sőt még a biztos receptet is megadja a leendő vendégeknek: mondják azt, hogy üzleti útra jöttek, akkor legális a dolog, úgyse kérdezi senki, hogy igaz-e." https://www.klubradio.hu/adasok/biztos-recept-kisereteben-ajanlgatjak-oroszoknak-tiborcz-luxushoteljet-a-jarvany-kozepen-117237
aleb19
2021. április 18. 13:21
hurra lassulva zuhanunk azert kivancsi lennek a februari nyitasi nemzetietlen konzultacio eredmenyere is vagy esetleg a nyuggerek biztos olvasoi levelekben koveteltek a nyitogatast 200 halott/nap eseten
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!