Óriásmolinóval tiltakozott a Párbeszéd a Szabolcs utcai kórház bezárása ellen

2021. április 01. 15:45

„Orbán Viktor csak azért záratná be a kórházat – ahol évente mintegy ezer ember gyógyul –, hogy Habony Árpád üzleti körét kiszolgálja” – fogalmazott a közlemény szerint Tordai Bence.

2021. április 01. 15:45
null

Molinós akcióval tiltakozott a Párbeszéd ma reggel a Szabolcs utcai kórház bezárása ellen, korábban pedig petíciót is indított annak megmentéséért. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a „járvány csúcsán a kormány gazdasági szempontokat hazudva kórházat számoljon fel, miközben saját oligarchái érdekeit szolgálva az ingatlant átjátssza a NER számára. Nem engedjük, hogy Orbán és Habony elvegye a betegektől ezt az egészségügyi intézményt!” – fogalmaznak közleményükben, amely a párt Facebook-oldalán is megjelent.

Azt írják, hogy a kormány a Szabolcs utcai kórház bezárásával olyan intézményt akar megszüntetni, amelyet 132 évvel ezelőtt a szegények kórházának építettek, nyolc évvel ezelőtt pedig több száz millió forintból újítottak fel. A csaknem 100 ágyas kórház teljesen akadálymentes, hospice-osztályokkal is rendelkezik, és itt gondozzák hajléktalan embertársainkat – szerepel a közleményben. Kivételes intézményről van tehát szó, amelyet sehogyan sem lehetne pótolni. Továbbá azzal, hogy bezárná a Szabolcs utcai hajléktalankórházat, a kormány rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe, és újabb terheket róna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre – fogalmaz a dokumentum.

Felidézik, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke a Mager Andreának, a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek írt levelében leszögezte: „a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik”. (Mager Andrea válasza itt olvasható – a szerk.)

A Párbeszéd is az ügy mellé állt: korábban petíciót indított a kórház megmentéséért, ma pedig tiltakozásul óriásmolinót feszítettek ki Párbeszéd-aktivisták a Szabolcs utcai kórházra néző vasúti felüljáróra, felhívva a figyelmet arra: „nem engedjük, hogy Orbán és Habony elvegye a betegektől a Szabolcs utcai kórházat!” – tartalmazza a közlemény

„Orbán Viktor csak azért záratná be a kórházat – ahol évente mintegy ezer ember gyógyul –, hogy Habony Árpád üzleti körét kiszolgálja. Azonban Karácsony Gergely és a Párbeszéd nem engedi, hogy a tomboló járvány idején kórház szűnjön meg pusztán magánérdekek miatt” – fogalmazott a közlemény szerint Tordai Bence (a fotó bal oldalán), a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a mai akció után.

„Nemcsak politikai skandalum, de történelmi bűn is ez a lépés, mert számtalan embertársunk életét fogja veszélyeztetni, főként most, a koronavírus-járvány idején” – tette hozzá Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

Fotó: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2021. április 01. 18:58
Oda jártam véradásra, amíg Molnár Lala meg Horváth Ágica be nem zárta a Haynal Imre kórházat.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 01. 18:33
A mik tiltakoztak?
Julismama2
2021. április 01. 17:48
Mit zárat be azorbán????? Lejárt egy bérleti szerződés. Hosszú hónapok óta tudják....... Csak hátha ezzel is lehet hergelni.. Tényleg elmentek ti is a redvásba.
kunfia
2021. április 01. 17:19
"Több mint 13 ezer kilakoltatás volt az elmúlt négy évben" https://24.hu/kozelet/2020/03/09/kilakoltatas-lakaskiurites-devizahitel-vegrehajto/ Nem írta meg a KESMA? Nahát! Április végén újra kezdődnek a kilakoltatások,már készül Orbán,hiszen éppen kiszervezték rokonok alá a végrehajtást is. Ilyen korrupt,hazaáruló kormányfőnk még nem volt.Remélem,hamarosan a történelem szemétdombjára kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!