Rémhírterjesztés miatt vizsgálhatják Lenkei Gábor videóit

2021. április 26. 15:20

Víruskritikus kijelentései miatt jelentették fel Lenkeit.

2021. április 26. 15:20
null

A budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség szerint körültekintően kell vizsgálni azt, hogy felmerül-e rémhírterjesztés gyanúja azzal az orvossal szemben, akit feljelentettek a víruskritikus kijelentései miatt. A 24.hu értesülései szerint a rendőrségen feljelentett orvos az a Lenkei Gábor, aki ellen már korábban is vizsgálódtak a hatóságok rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Két magánszemély tett bejelentést korábban a Magyar Orvosi Kamarához, amelyet a kamara az illetékes kormányhivatalhoz, az pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbított.A feljelentésnek minősülő bejelentések lényege szerint az orvos végzettségű üzletember olyan videókat tesz közzé a koronavírussal is kapcsolatban, amelyekkel „rengeteg tévhitet terjeszt”.

A nyomozó hatóság elutasította a feljelentést, mivel álláspontja szerint a feljelentett cselekmény nem minősül bűncselekménynek. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azonban felülvizsgálta és hatályon kívül helyezte az elutasító határozatot.

Nyitókép: YouTube

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2021. április 26. 20:19
Nem kellene,lattam a videoit semmi rosszat nem mondott.
Senki Alfonz
2021. április 26. 20:02
Független vagyok minden ilyen üzlettől, de ezektől függetlenül a köhögésemet megszüntette, a váladékot feloldotta a Stodal szirup. Lehet, hogy enyhe szörp, vagy szenteltvíz, vagy szennyvíz, de nálam működött. Miközben a hivatalos gyógyszerek semmit nem csináltak. Az oka az is lehet, hogy homeopata vagyok és nem pszichopata, mint itt egyesek.
Bitrex®
2021. április 26. 19:35
Na, tegye fel a kezét, aki ettől a fószertől venne használt autót!
simonvitéz
2021. április 26. 18:02
Ilyen alapon az ellenzéki genyokat nem lehetne elovenni az oltás ellenességuk miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!