Konok: Márki-Zayról onnan tudjuk, hogy nem fideszes, hogy ezt állítja magáról

2021. május 21. 12:20

A történész kijelentése azért is érdekes, mert máskor maga Márki-Zay Péter beszél „ellenzéki árulókról”.

2021. május 21. 12:20
null

Megtartották az első Kötöttfogást azóta, hogy szombaton Karácsony Gergely bejelentette: ő is beszáll az ellenzéki előválasztásba, és Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Dobrev Klárával egyetemben harcba száll a miniszterelnök-jelölti pozícióért.

Vajon egy év elég egy politikus felépítésére?

A Magyar Hang műsorának megmondóemberei többek között erről is beszéltek a műsorban, ahol megpróbálták kitalálni, ki lenne a legalkalmasabb „Orbán leváltására” 2022-ben.

A nemrég a magyarokat butázó Pörzse Sándor úgy látja, Karácsony Gergely „vidéken esélytelen”, szemben Jakab Péterrel, aki meg tudja szólítani a kistelepülésen élőket. Nagy Attila Tibor elemző nem így gondolja: Jakab Péter népszerűsége törékeny, mert nagyon ellenez valamit, de nem mutat jövőképet. Ez szerinte lehetőséget ad Karácsonynak, hogy a nagyvárosok népén kívül másokat is maga mellé állítson. Pörzse erre úgy reagált, hogy a Jobbik elnökének „még van egy éve”. Erre reagálva

Konok Péter megjegyezte, hogy egy év elég kevés idő egy politikus felépítésére.

Szerinte Karácsonyt nem indítani óriási hiba lett volna, mert ő az egyetlen, aki valóban eséllyel indulhat Orbán ellen. Jóslata szerint a főpolgármester simán nyeri az előválasztást, mert „lehetnek bármilyen kvalitásai Dobrevnek, egy irdatlan súly húzza le, Gyurcsány Ferenc és a DK”.

Márki-Zay és a Fidesz

A műsorvezető kérdésére, hogy ki az, aki még érdemi programot tud felkínálni a választóknak az általánosságokon kívül, Nagy Attila Tibor Dobrev Klárát nevezte meg, utalva a DK politikusának tegnapi parlamenti beszédére. Szerinte Dobrev felkészültségétől Jakab „nagyon messze van”. Az elemző Karácsony előnyének nevezte, hogy meg tudja szólítani a jobboldalt, – „ lásd: Trianon-emléknap” – a baloldalt, és a zöldeket is. „Ebben sokkal jobb, mint Jakab Péter” – húzta alá.

„Márki-Zay Péter van még, akiről onnan tudjuk, hogy nem fideszes, hogy ezt állítja magáról” – jelentette ki a beszélgetés egy pontján Konok. Állítását azzal indokolta, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester „értékrendje, elképzelései, hogy mi a korrupció, – ami Bíró-ügyben előjött – hogyan néz ki egy család, mi a véleményünk a migrációról, semmi mást nem mond, mint a fideszes kánon, csak mindig hozzáteszi, hogy »de én amúgy nem vagyok fideszes«”.

Ezután szóba került maga az előválasztás is. Csintalan Sándor szerint „ha elcseszik ezt az előválasztási szisztémát, akkor már október-novemberre tudni fogjuk, hogy ki lesz a 2022-es győztes”. „És ne kerüljenek a szemem elé, hogy ha ilyen helyzet áll elő” – tette hozzá az ellenzék vezéreire utalva.

A teljes adást itt nézheti meg, az idézett részek a huszadik és a harmincadik perc között láthatóak.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. május 22. 08:47
Cohnok Peti ,Magyarország 10 256 894.sz.senkije. Igazi megélhetési bűnöző,a hajléktalan szállóm ennél sokkal értelmesebb homo-kat találunk.
szárma
2021. május 21. 18:09
Még Dr Márki-Zay is jobb, mint Karácsony!
hundara
2021. május 21. 16:24
A paranoia lassan átveszi a hatalmat az ellenzék felett. Ilyen mellékhatásai lehetnek, mikor összeöntünk mindent mindennel.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 21. 16:24
Ki lenne a legalkalmasabb Orbán leváltására? Szerintem Szíjjártó vagy Lázár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!