A regisztráltak foglalhatnak időpontot Pfizer-vakcinára

2021. május 19. 13:59

199 ezer adag érhető el a vakcinából.

2021. május 19. 13:59

Szerdától megváltoztak az Ausztriába történő beutazási szabályok, az osztrák hatóságok új kockázati csoportokba sorolják az országokat, köztük Magyarországot alacsony fertőzöttségűbe – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szervezet szerdai online sajtótájékoztatóján. Kiss Róbert ismertette: az alacsony fertőzöttségűek mellett egy másik csoportba sorolják a magasabb kockázatú országokat, továbbá megkülönböztetik „a vírusvariáns államokat”.    

A határátkelőknél várakozással kell számolni 

Az a magyar állampolgár, aki rendelkezik 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel, vagy 48 órán belüli negatív antigénteszt-eredménnyel, vagy igazoltan átesett a betegségen, vagy rendelkezik két védőoltással, karanténkötelezettség nélkül léphet be az országba.

Annak sem kell karanténba vonulnia, aki a védőoltásnak csak az egyik dózisát kapta meg,

de azt a belépésnél legalább 22 nappal korábban. Mindezek nélkül is be lehet utazni a magyaroknak Ausztriába, de ahhoz, hogy az illető ne kerüljön karanténba, 24 órán belül PCR-tesztet kell csináltatnia. Az alezredes rámutatott: a beutazáshoz továbbra is szükséges regisztrálni az erre szolgáló online felületen, a tervezett időpont előtt 72 órával. Hozzátette: az új szabályok tételes ellenőrzése miatt a határátkelőknél várakozással kell számolni.    

A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak Pfizert

A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. György István elmondta: a sajtótájékoztatóval egyidőben az online időpontfoglalóban meghirdetnek a kedden érkezett szállítmányból 199 ezer adagot elsőkörös oltásra csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra.

Most már minden érvényes regisztrációval rendelkező kiválaszthatja az internetes felületen – a www.eeszt.gov.hu oldalon – a taj-száma és a születési dátuma segítségével

az oltás helyszínét és időpontját.

Regisztráció és időpontfoglalás nélkül viszont senki ne keresse fel az oltóhelyeket – kérte az államtitkár.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoSS
2021. május 19. 16:20
Kínaiért hol lehet sorbaállni? Vagy a teraszokon adják? Iszol két sört,kapsz egy oltást akció? Mennék, de sajna nem iszom. Na megvárom inkább a dokim 43.-ik körlevelét, hogy egy hete igyekszik 70 adagot elsózni.
monuskaroly
2021. május 19. 15:44
Ma is, tegnap is láttam hosszú sorokat az oltópontnál. Akkor azok még nem a "Fájzerért" álltak sorba. A sok hülye, megvezetett elhiszi hogy túléli a kínait és esetleg ősszel nem kell újraoltani? Lehet hogy nem ők a hülyék?
Pierre
2021. május 19. 14:36
kis adagokban teszik hozzaferhetove a Pfizert, kulonben nem birnak a kinai szart ratolni a lakossagra. Minden ilyen rovid akciora olyan roham indul, hogy senki nem tudja, be kell-e jelenteniuk a tulterheleses tamadas teoriat a lefagyott oldalak miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!