Bíró Lászlót indítja a Jobbik a szerencsi előválasztáson

2021. június 27. 11:15

A korrupciós ügyekbe keveredett jelölt már egyszer kikapott közös jelöltként.

2021. június 27. 11:15
null

Ismételten Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében. A hírt Jakab Péter, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje jelentette be a közösségi oldalán.

Bíró László már 2020 őszén is megmérette magát az ellenzék közös jelöltjeként az időközi szerencsi országgyűlési képviselőválasztáson, amit Koncz Ferenc halála miatt kellett kiírni. Akkor 1700 szavazattal alulmaradt a vele szemben induló fideszes Koncz Zsófiával szemben.

A jobbikos jelölt vereségéhez nagyban hozzájárulhatott a botrányoktól nem mentes előélete. Előkerültek például régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben – többek között – a fővárost „Judapestnek”, az odaérkező izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte. Ezeket később azzal magyarázta, hogy a 2018-as választások „apátiába” taszította.

A választási vereségét követően azonban nem értek véget Bíró botrányai. A választásokat követően Hadházy Ákos fedett fel olyan információkat, amelyek szerint a képviselőjelölt korrupciós ügyekbe keveredhetett. Az ügyben a NAV is nyomozást indított.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. július 16. 22:31
Na, ez olyan, mint amikor újra nézünk egy filmet, hátha most másképp végződik! Pojácák!
zakar zoltán béla
2021. június 28. 09:39
szálasi a kanyarban?
DoomGuy
2021. június 28. 07:33
Vennék e használt autót, vagy bármi mást a két pofától? Nincs az az árengedmény.
zuriktodor
2021. június 27. 22:41
újra visít ez az ártány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!