Köhög a „kormányahibás” kommunikációs automata Karácsonynál – Perlaky-Papp József a dugókról a Mandinernek

2021. június 30. 12:00

„Az a kisgyerek jut erről a magatartásról eszembe, aki a bújócskánál eltakarja a saját szemét és ezzel azt feltételezi, hogy őt sem látják” – mondja a közlekedési helyzettel kapcsolatos fővárosi kommunikációról a Budapesti Metropolitan Egyetem docense.

2021. június 30. 12:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Az elhallgatást nem tartom működőképes stratégiának. Az a kisgyerek jut erről a magatartásról eszembe, aki a bújócskánál eltakarja a saját szemét és ezzel azt feltételezi, hogy őt sem látják. A budapesti dugók nemcsak zavaróak, tervezhetetlenné váltak az útvonalak idejei, a kényelmetlenségen túl kárt okoz a budapesti autósoknak” – fogalmazott megkeresésünkre Perlaky-Papp József. A nyilvánosság-stratéga, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense kifejtette:

politikai programot hirdet, alig szorít helyet a budapesti témáknak.”

Megírtuk: számos nagyberuházás összecsúszásával komoly közlekedési problémák alakultak ki a fővárosban, rendszeresek a dugók, a torlódások, illetve a lakossági tiltakozás. Megkérdeztünk a témában a baloldali, felelős politikusokat, ám nem kaptunk választ a helyzetre. A főpolgármester tanácsa pedig annyira „sikeres” volt, hogy a Fidesz kampányt épített rá.

Helyénvaló, hihető magyarázat a kialakult dugókra, hogy „összecsúsztak a projektek”? – kérdeztük a szakértőtől. Perlaky-Papp József szerint azért vannak felelős vezetői egy városnak, hogy ide-oda és össze csúszkálás helyett pontos tervezéssel előzzék meg a közlekedés részbeni ellehetetlenülését.

Nincs benne a helyzet javításának az ígérete, nem olvasható ki belőle a segítő szándék. Emiatt inkább az autósok közlekedési eszközleszoktató kifárasztásának tűnik: ne használja, ne menjen be a városba vele” – részletezte.

Perlaky-Papp József: Mintha Karácsony Gergelyt elhagyta volna a szerencséje

Mennyire sugároz tehetetlenséget, illetve mennyire lehet hatásos kommunikációs eszköz mindezek kapcsán ismét a kormányt okolni a kialakult helyzetért? Egyáltalán: kommunikációs szempontból mennyire „segíti” Karácsonyt ebben a szituációban, hogy városvezetőként éppen miniszterelnök-jelölt-jelölti kampányt is folytat? – vetettük fel.

Perlaky-Papp rámutatott: egy ideje használja ezt a módszert a főpolgármester, és nem is volt eddig ebben sikertelen. A nyelvvizsgabotrányáig a magyarázataiból sok mindent elfogadott a mögötte álló budapesti többség. „Nekem most úgy tűnik, mintha ez a kormányahibás automata elkezdett volna köhögni és akadozni. Ha a miniszterelnök-jelöltek népszerűségi mutatójának a mozgását nézem, olyan mintha Karácsony Gergelyt elhagyta volna a szerencséje” – hangsúlyozta, hozzátéve, ha egyre több lesz a probléma a főváros működésében az tovább gyengíti a Párbeszéd társelnökének jelölti pozícióit.

Hiszen ha valaki egy kisebb feladatban kudarcot vall – folytatta a docens –, hogyan tartanák őt érdemesnek nagyobb feladatra?

_

nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. július 01. 12:13
Karácsony G szeret jelölt lenni. Mert igazából ez az a pozíció, ahol cselekedni nem kell csak ígérgetni. Képviselő korában már az új pártjának társelnök jelöltje volt. Amikor az összejött, addigra polgármester jelölt lett. Polgármester korában már főpolgármester jelölt. Amikor főpolgármester lett, akkor pedig rögtön miniszterelnök jelölt-jelölt. Majd jön az előválasztás és ha megnyeri, akkor miniszterelnök jelölt lehet 2022-ig. Ezzel pedig a 2010-es színrelépése óta úgy telik el 12 év, hogy az ideje tekintélyes részét nem az aktuális pozíciójának megfelelő munkával, hanem a következő pozícióra aspirálva tolta a kampány üzemmódot. Ő az a nagyra nőtt Harry Potter, aki folyamatosan újabb és újabb bölcsek kövét keresi, de nincs és nem is folt finja sem, hogy mit is szeretne kezdeni vele. A gond az, hogy ha nem vigyázunk jövőre ő lesz a miniszterelnök. Ahol a korábbi minta alapján megint nem időzne sokat, hanem valami komoly EU-s pozíciónek lehetne a jelöltje. Karácsony kétség kívül nyerő ember, de más a győzelmet eszköznek tartja valami cél érdekében, ő viszont a célnak tartja, amit ha elért, akkor újabb célt tűzhet ki. Viszont ennek ára van. Egyre többeket ver át sorozatosan és egyre többek számára lesz világos, hogy már az ezt megelőző pozícióra is alkalmatlan volt. Egyszer minden pohár betelik.
Pomozi Sándor
2021. június 30. 19:12
Fiatal Barátaim! Mindenki utána olvashat,-kevesen foglalkoznak vele még hiteles újságírók sem-a Vörös Segély körüli problémákról. Egy mást jelentették fel csinálták ki. Nézzen már utána valamelyik fiatal újságíró. Pl. K.Dani.!!!
Pomozi Sándor
2021. június 30. 18:41
Ez a kommunista tempó,egymást akasztották,börtönbe küldték. Azután nagy ünnepléssel rehabilitálták egymást. Ezt csinálta a KMP,MDP,MSzMP, MSzP. Nem mintha nem érdemelték volna meg. Ez van ma is az MSzP háza táján. Megy a harc a pénzért a képviselőség jó állás. Régen meg ment a harc ki kezelje a Vörös Segély kassza kulcsát. Ott is megcsapolták a Vörös Segély pénzét. Ezért ment a harc. Ki kezelje ki utaljon.
Pomozi Sándor
2021. június 30. 18:27
Budapest ma: Az EMKE aluljáró és környék körül kell nézni. A valaha szebb napokat látott Rákóczi út siralmas. Az aluljárók sajnos ez az igazság húgyszagu. Nem a "klíma stratégiát" kell hirdetni. A húgyszagot megszüntetni,rendet tartani. Karácsony ennyit tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!