Trokán Péter: Vidnyánszky Attila politikus lett, ez az ő óriási hibája

2021. július 24. 12:22

A színész Vidnyánszky Attiláról és az SZFE-ügyről is beszélgetett a műsorvezetővel.

2021. július 24. 12:22
null

Veiszer Alinda vendége volt Trokán Péter, aki a szombathelyi színház, Jordán Tamás és Székely Gábor mellett természetesen Vidnyánszky Attiláról és az SZFE-ügyről is beszélgetett a műsorvezetővel.

Ahogy a Telex beszámolt róla, Trokán többek között azt is elmondta, hogy szégyelli magát a szakmája miatt, hogy az „lement a politika szintjére”.

Vidnyánszky Attiláról pedig a következőket fogalmazta meg: „Vidnyánszky, aki egy művészember, elkövetett egy óriási hibát: politikus módon akarta megoldani a művészeti kérdéseket. (...) Nem szabad egy művészembernek politikusnak lennie, mert devalválódik, értéktelen lesz, és nem fogja érteni a világot” – mondta.

Az interjúban arról is szó esik, hogy az SZFE átalakítása ellen tiltakozó Zsámbéki Gábor tulajdonképpen csinált-e valamit vagy sem azzal, hogy kiállt az egyetemre tiltakozni. Trokán szerint „...nem csinált semmit”, ugyanis „tarthatott volna beszédeket.

 

Kép: origo.hu

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. augusztus 16. 06:04
Mi akadt meg Trokán torkán? Torkán akadt a kommunizmus.
Vén Csataló
2021. augusztus 14. 18:47
Ugye Trokán, amikor az SZFE-n libsi aktivistákat képeztek, na az egy kicsit sem volt politika. Elmész te a picsába! Szégyelld magad!
nyugalom
2021. augusztus 14. 17:18
És? Na és! Masok meg maradtak komcslibsik!
Krupp Skya
2021. augusztus 14. 17:17
Trokán meg kommunista lett, de ez nem hiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!