Magyar György: Adatokat nem loptak, az előválasztáson a leállás előtt leadott szavazatok megvannak

2021. szeptember 19. 21:00

A Civil Választási Bizottság elnöke szerint az előválasztás informatikai rendszere működőképes, kapacitásbővítés is történt.

2021. szeptember 19. 21:00

Magyar György az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában elmondta, hogy az előválasztás informatikai rendszere működőképes, kapacitásbővítés is történt. A cél az, hogy hétfő reggel 7 órakor folytatni lehessen a voksolást.

A Civil Választási Bizottság elnöke a műsorban azt mondta: a törekvés nem változott, a legfontosabb cél, hogy hétfő reggel 7-kor folytatódjon az előválasztás. Az informatikusok és szakértők azon vannak, hogy ezt a támadást elhárítsák, és hogy ez ne forduljon elő még egyszer, közben pedig az okokat is feltárják – tette hozzá.

Mindig meg kell különböztetni a politikai nyilatkozatokat az informatikai nyilatkozatoktól és szakmai megalapozottságtól – felelte Magyar György arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ellenzéki pártok a kormányt sejtik a támadás mögött. Szerinte ki kell deríteni, hogy ez a támadás kinek állhatott érdekében. Ennyi idő alatt nem lehet megalapozottan kijelenteni, hogy honnan érkezett a támadás – hangsúlyozta.

A bizottság elnöke elmondta, hogy

a rendszer működőképes, állítólag arra is képes, hogy újabb támadásokat elhárítson, és kapacitásbővítés is történt.

Ha valóban történt szabotázs, az kontraproduktív volt, ugyanis nem megbontotta, hanem összerántotta a közösséget, sokan keresik meg őt is, hogy segíteni akarnak, sokan jelentkeznek aktivistának is – sorolta az ügyvéd.

Hangsúlyozta, hogy adatvesztés nem történt, nem loptak adatokat, úgy tűnik, a támadók nem erre voltak kíváncsiak, hanem a túlterhelést akarták elérni. Ha hétfőn folytatódik az előválasztás, akkor azt nem kell nulláról kezdeni, aki már leadta a szavazatot, az megmarad.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naftalinernő
2021. szeptember 20. 19:16
Én csak azt nem értem, hogy ez a csak nevében magyar györgy gyakorló ügyvédként hogyan politizálhat. Szerintem minimum kétes az a szituáció, ha egy gyakorló ügyvéd belemászik a politikába, mert akkor hol marad a függetlenség? Mi a biztosíték arra, hogy a más politikai nézeteket valló kliensei érdekeit is pártatlanul és elfogultan tudja képviselni?
Kristály
2021. szeptember 20. 15:00
És hány 100.000 lesz több ???? És a halottak hány 100.000 szavazattal jarulnak hozzá ???
Mátyás01
2021. szeptember 20. 12:19
Adatlopásnál lemásolják az adatokat és nem törlik, tehát akkor is megvannak, ha ellopták őket. :) Egyébként ha túlterheléses támadás történt, akkor annak valóban nem az adatlopás a célja, hanem a túlterhelés. :) Ha valóban ez történt, akkor tessék feljelentést tenni a rendőrségen.
Istók3
2021. szeptember 20. 08:09
Én nem zárnám ki, hogy gyurcsány műve az egész. A szavazatok megvannak, csak kicsit megváltoztak. Aztán, amikor kiderül a turpisság, a többiek majd néznek bután.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!