Márki-Zay: Mi vagyunk a többség!

2021. október 03. 18:35

A hódmezővásárhelyi polgármester arra kérte a DK szavazóit: arra a jelöltre szavazzanak, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni Orbán Viktort.

2021. október 03. 18:35
null

Nem sokkal azután, hogy Karácsony Gergely a saját kampányrendezvényén világossá tette, hogy nem áll szándékában visszalépni Márki-Zay Péter javára, a hódmezővásárhelyi polgármester is kiállt támogatói elé a Fővám térre szervezett „kormányváltó gyűlésen”.

A Telex beszámolója szerint a néhány száz fős tömeg előtt Márki-Zay az előválasztás kapcsán többek között arról beszélt: sikernek tartja, hogy új emberek tűntek fel a színen, név szerint említve a momentumos Orosz Annát, Tóth Endrét és Hadházy Ákost, valamint  a párbeszédes Tordai Bencét. A zuglói példát megemlítve azt is hangsúlyozta,

ő mindig is úgy gondolta, hogy először az ellenzéket kell megtisztítani, és csak utána lehet leváltani a kormányt.

 A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje arra is kitért, hogy az ő rendezvényén többen voltak, mint Karácsonyén. „Ne lépj vissza! Ne lépj vissza” – skandálta erre a tömeg a lap beszámolója szerint.

Szerinte ő tudja legjobban meggyőzni a bizonytalanokat

Márki-Zay szerint a bizonytalanok meggyőzésére neki és a civileknek van a legnagyobb esélye. Úgy számolta, hogy a jobbikosokkal és a momentumosokkal együtt rá szavaztak a legtöbben az első fordulóban, de ha Karácsony hiúsági kérdést csinál a jelöltségből, akkor nem fog részt venni ebben „a chicken game-ben”, és „félre fogja rántani a kormányt”. A politikus beszédében kifejtette az is, hogy az előválasztáson szavazók új ellenzéket, új Magyarországot akarnak.

Mi vagyunk a többség!” – mondta, viszont a felsorolásból kihagyta a DK szavazóit.

A Gyurcsány-párt szavazóit arra kérte, hogy arra a jelöltre szavazzanak, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni Orbánt, hiszen ahogy fogalmazott: ez közös érdek.

„Itt van mellettem egy DK-s szavazó, akit már meggyőztem, még 100 ezret győzzünk meg”  – mondta, majd mindenkit arra buzdított, hogy szavazzon az előválasztás második fordulójában.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arold
2021. október 04. 16:06
Ez egy nagy játék. Leszervezett és pontosan megírt forgatókönyv szerint működő folyamat. Nagy meglepetéssel a végén.
istvanpeter
2021. október 04. 12:05
Duce.
Saksafar
2021. október 04. 11:43
Mi vagyunk a többség? Legfeljebb ott helyben, a rendezvény helyszínén, azt még el tudom képzelni.
hegyaljai
2021. október 04. 11:06
A bolsevikok is ezt mondták 1917-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!