Az országgyűlési képviselőkre nem vonatkozik az oltási kötelezettség

2021. november 10. 21:26

A rendelkezés kizárólag a hivatal által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőkre és munkavállalókra vonatkozik, az országgyűlési képviselőkre nem.

2021. november 10. 21:26
null

Az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója által kiadott hírlevél, amely a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként írja elő, kizárólag a hivatal által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőkre és munkavállalókra vonatkozik, az országgyűlési képviselőkre nem – emelte ki az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Szilágyi Zoltán nyomatékosította, hogy ilyen kitételt nem tartalmaz, nem is tartalmazhat a rendelkezés. Szerdán több portál is úgy értelmezte az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója által kiadott hírlevelet, hogy az a képviselőkre is vonatkozik.

(MTI)

Fotó: GERGELY BESENYEI / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. november 11. 18:11
Tisztel COVID ÚR! Tessék tudomásul venni, a mentelmi jog a Covid ellen is véd!
eredmeny
2021. november 11. 17:48
Szerintem kötelező oltást kell elrendelni. A belépésnél lázmérést is. A hitelesség csak így vezet célra.
benedek77
2021. november 11. 08:33
Milyen érdekes. Elmehetnek a p.ba!
Selamat
2021. november 11. 07:19
Leginkább az OGY képviselőknek kellene ebben példát adni, éppen ezért elfogadhatatlan az az irány, hogy őket nem kötelezhetik. Teljesen érthető, hogy ezt az OGY hivatala nem teheti meg, ezért meg kell találni annak jogi formáját, hogy mi, az őket oda beszavazók, mint a képviselőket foglalkoztató munkaadó, az oltás felvételét kötelezően előírhassuk számukra. Az meg nem érdekel, hogy a képviselők magukat amúgy minek képzelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!