Örök nyugalomra helyezték Mádl Dalmát

2021. november 09. 13:46

A Fiumei Úti Sírkertben helyezték örök nyugalomra Mádl Ferenc feleségét.

2021. november 09. 13:46
null

Eltemették Mádl Dalmát, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségét, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetét kedden Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 28-as parcellájában. Mádl Dalma életének 89. évében, október 22-én hunyt el.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete búcsúbeszédében azt mondta, a megrendülés és bizonyosság együtt van jelen most, amikor Mádl Dalmát utolsó útjára kísérik.

A római katolikus szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette. A temetésen részt vett Orbán Viktor, Áder János köztársasági elnök és felesége, valamint Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. november 10. 08:58
R.I.P.
Gölnicz
2021. november 09. 21:44
Nem tudom, hogy ebben a harsány világban értelmezhető-e még az a mód, ahogy ő élt, ahogy ő adott példát. Ha volt Elnökné Asszony, ha tetszik First Lady, már ezt is jobban értjük angolul, akkor ő volt az. Áldott legyen az emléke. Jó lenne, ha sok nőnek példa is lenne.
Sulammit
2021. november 09. 20:06
Az örök világosság fényeskedjék neki.
AROON
2021. november 09. 15:47
Nem akarok kegyelet sértő lenni, de ki az a barom, aki negatívan likeolja azt amit írtam? Nagy a lelki szegénység!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!