A DK szerint Orbán Viktor a határon túli halottak szavazatait is akarja

2021. december 06. 15:41

A jövő évi választáson akár több tízezer elhunyt határon túli magyar nevében is leadhatnak szavazatokat – állítja a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

2021. december 06. 15:41
null

Arató Gergely hétfői, online sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben buzdítja a választáson való részvételre a határon túli magyar szavazókat. A levél arra azonban nem tért ki, hogy a Fidesz „akkor is várja a határon túli szavazatokat, ha a regisztrált szavazó már nincs is életben” – mondta a politikus.    

A jelenlegi szabályozás ugyanis még tíz évig benne tartja a névjegyzékben azokat a határon túli szavazókat, akik egyszer regisztráltak, és akkor is kiküldik számukra a szavazólapot, ha közben elhaláloztak – hívta fel a figyelmet a képviselő. Akik ezt a szavazólapot megkapják, azoknak módjuk van az elhunytak nevében szavazni, „ez nyilvánvaló módon törvényesített választási csalás” – fogalmazott Arató Gergely.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papamaci1957
2021. december 07. 10:17
Győzzétek meg a külhoni halott magyarokat, hogy rátok szavazzanak.
The trasher
2021. december 07. 06:32
Nyálcsorgató Arató megint a saját dolgaikról beszél. Ezt próbálja áttolni a Fideszre. Undorító.
Jaja
2021. december 07. 05:42
Ez a ti módszeretek, te böszme seggnyalója. Jobb ha kussolsz, birka.
hakos
2021. december 06. 22:46
Mivelhogy a határontúli magyarok csak pártlistára szavazhatnak, ezért a szavazataik nem sokat jelentenek. Kár hogy más országokkal ellentétben annak idején a Fidesz nem lépte meg, hogy a határontúli magyaroknak egyéni helyek is járjanak a parlamentben. Hiába óvatoskodtak akkor, a libernyák gazemberek így is bármivel megvádolják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!