Dömötör: Csökkent a szegénység a jobboldali kormányzás alatt

2021. december 31. 10:14

A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte – mondta YouTube-videójában a parlamenti államtitkár.

2021. december 31. 10:14
null

Dömötör Csaba YouTube videójában beszél arról, hogy vissza-visszatérő vitatéma a parlamentben, hogy nő vagy csökken a szegénység Magyarországon. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ezen a téren két dolog, a munkahelyek és a bérek alakulása a legfontosabb tényező. A politikus számokkal bizonyította, hogy a jobboldali kormányzás alatt a harmadára csökkent a munkanélküliség, rekord szinten áll a foglalkoztatottság, 4,7 millióan dolgoznak.

Eközben a bérek egy évtized alatt reálértékben 70 százalékkal növekedtek, legjobban a legalsó két decilisben – jelentette ki Dömötör, majd hozzátette, az Eurostat is kimutatta, hogy a szegénységnek kitettek száma a kormányzás kezdetéhez képest 1 millió 250 ezer fővel csökkent, 4 millióval pedig azok száma lett kevesebb, akiknek egy váratlan kiadás jelentős nehézséget okoz.

A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte, de nemcsak a szegénység mérséklődött, hanem a középosztály is erősödött – mondta a parlamenti államtitkár.

(Fotó: YouTube)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. január 02. 13:31
Dömötör úr, kissé szét kellene csapni a stábban. Ez a "perdöntő" bizonyítékként használt grafikon el lett cseszve. Az első és a tizedik decilishez is az van írva, hogy a "a legszegényebbek". Ez a grafikon csak akkor bizonyítja az üziját, ha csak az elő két decilishez van írva, hogy "a legszegényebbek". Kissé kontraszelektált a stáb.
sors
2022. január 01. 11:31
Amúgy minden nemzetközi szervezet és adatsor visszaigazolja a kormánynak a sikerét e tekintetben: https://tradingeconomics.com/hungary/at-risk-of-poverty-rate-eurostat-data.html
sors
2022. január 01. 11:25
De nyilván ettől még a nagyvárosi proli beveszi, amit Jakab mond.
Akitlosz
2022. január 01. 01:06
KAMU! Bár minden attól függ, hogy mit ért szegénység, reálbér, munkanélküliség stb. alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!