Medgyessy szerint Márki-Zay Péternek sokat kell még tanulnia

2022. január 15. 09:44

A volt miniszterelnök nem szavazott az előválasztáson, Szijjártó Pétert pedig okos, értelmes embernek tartja.

2022. január 15. 09:44
null

Nagyinterjút készített a Magyar Hang a korábbi szocialista politikussal, Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel, aki 2002 és 2004 között volt kormányfő, írja a HVG. Hozzátették: a most 80 éves Medgyessy először arról beszélt, hogy fizikailag és szellemileg is rendben van, sportol, úszik, de mégsem tud olyan aktív lenni, mint szeretne, ennek pedig a világjárvány az oka. Medgyessy kritizálta Orbánt és kormányát, amiért csak Kínával építik a partnerséget, holott ott van India is, mely szerinte kiaknázatlan lehetőségekkel rendelkezik. A volt kormányfő szerint az is súlyos hiba, hogy Orbánék

„Nemcsak a tudományos élet szereplőinél, de a társadalom széles körében is kiverték a biztosítékot vele.”

Szijjártó megfogadta a tanácsait

Medgyessy Péter megosztotta, hogy ma már nem kíváncsiak a tanácsaira. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – akit elmondása szerint egy okos, értelmes embernek tart – hét-nyolc éve hívta utoljára. A tárcavezető Kínával és az Egyesült Államokkal kapcsolatban kérte ki a véleményét. Medgyessy szerint a tanácsai közül volt olyan, amit Szijjártó megfogadott. Azt ugyanakkor nem közölte, mire gondol ez alatt, írják. Medgyessyt az Orbánnal való csatájáról is kérdezték, hogy mi volt a sikere, és hogy a mostani ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter legyőzheti-e Orbánt. Medgyessy azt mondta: az akkori és a mostani helyzetet nagyon nehéz összehasonlítani. Szerinte az akkori erőviszonyok még nagyjából kiegyenlítettek voltak, ma azonban „a Fidesz erőforrásai minden értelemben összehasonlíthatatlanul nagyobbak”.

Márki-Zay a legesélyesebb

„Most egyértelműen Márki-Zay a legesélyesebb kihívó,

– mondta a volt miniszterelnök az interjúban. Saját sikerének kulcsáról azt mondta, a 2002-es miniszterelnök-jelölti vitát megelőzően Orbánt mindenki túlbecsülte, őt pedig mindenki alá. „Ő a vártnál gyengébben szerepelt, én jobban. Magamhoz ez számít. A vita előtt egyetlen ember véleményét kértem ki, egy közismert tévés személyiségét. Ő azt mondta, aki nagyon erősen győzni akar és az látszik is, az veszíthet”. Medgyessy Péter elmondása szerint nem szavazott az előválasztáson, azonban bízik a kormányváltásban. „Azt gondolom, hogy

Fotók: Földházi Árpád

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. január 16. 04:34
Amúgy meg nem teljesen mindegy nektek hogy ki lopja szét az országot!?!?!? Úgysem kaptok belőle se ennél se annál!!! ::))))) Nektek max. csak az anál...:))))) Szaladjatok szavazni:))))
Lanter
2022. január 16. 04:27
Te bújj el magadnak a harmadik sarokba medgyesikém!!! Még előttem van az a kép a balfasz fejedről amikor írod alá a dolgokat mikor fletó penderített. Szánalmas kis szarcsimbój voltál,nost meg előjöttél??? Igazi bábú vagy,voltál,leszel. Van egy találó szó rád: tehetetlen fasz .. eruggt vissza a helyedre,szevasz. ...::))))))
Reszelő Aladár
2022. január 16. 01:49
2002-ben annyi volt a különbség, hogy a szemben álló pártok szervezettségben egy más szintet képviseltek. A más szint ma is megvan, de szerencsére ellentétes előjellel. Medgyessy más minőség volt, inkább hülyén beszélt mint hülyeséget, illetve a szakértelmet még sokan elhitték. Amúgy pedig nem ment neki mindenkinek, sokkal kevésbe volt megosztó személyiség. Talán kimondható, hogy jelenleg nincs kihez nyúlni. 12 év lett volna kitalálni, kifaragni, kiképezni és kiállítani A JELÖLTET. De csak MZP-re telt.
írmag
2022. január 15. 17:55
Mi van Gresham kutyus? A nevet is felvetted, vagy csak a gempát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!