Amerikai EBESZ-nagykövet: Nincsen összefüggés a választási megfigyelők és Orbán moszkvai útja között

2022. február 09. 20:20

Michael Carpenter nem tart az amerikai-magyar kapcsolatok megromlásától.

2022. február 09. 20:20
null

Nem tart az amerikai-magyar szövetségi kapcsolatok megromlásától az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete. Michael Carpenter egy külügyi sajtóbeszélgetésen azt is cáfolta, miszerint Magyarország a teljeskörű választási megfigyelésre vonatkozó javaslat miatt inkább Oroszországhoz közeledne – számolt be a Hetek.hu.

„Nem számítok arra, hogy az EBESZ teljeskörű magyarországi választási megfigyelői misszióra vonatkozó ajánlása

bármilyen következményekkel járna magyar szövetségeseink Oroszországgal való viszonyára.

Úgy tudom, üdvözölték az EBESZ-küldöttséget, és reméljük ugyanúgy végezhetik majd választási megfigyelőink a munkájukat, mint minden más országban” – mondta az amerikai diplomata. Carpenter kifejtette, hogy Orbán moszkvai útja után is úgy gondolják, hogy „magyar szövetségeseinket nagyon aggasztaná, ha Oroszország újra határsértést követne el Európa szívében, konkrétan Ukrajna határait illetően”.

Nyitókép: USOSCE

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. február 10. 12:59
sz
Phm045
2022. február 10. 10:29
Ha arra gondolok, hogy komoly tárgyalások folynak Amerika és Magyarország között a vilag egyik legmodernebb amerikai vadászgép magyarországi beszerzéséről, és nagy valószínűséggel realizálódik........Akkor most ezek a majmok mit gondolnak, hogy gondolják.
Vakfolt
2022. február 10. 10:22
Ács Miki joviálisan értekezett a magyar-amcsi és igen békés orosz-amcsi megbonthatatlan partnerségről, de azért odabiggyesztette a végére, hogy az oroszok azért majd bittó meg akargyák támanni üket.
pollip
2022. február 09. 22:45
Pont annyira nincs összefüggés, mint az unió által befogadott amerikai vakcinák és a keleti vakcinák elutasítása között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!