Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Még egy rendőr juthatott oltás nélkül védettségi igazoláshoz

2022. február 11. 10:45

Az eset előzménye, hogy a múlt héten őrizetbe vettek egy budapesti háziorvost és asszisztensét, a gyanú szerint valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki.

2022. február 11. 10:45
null

Még egy rendőrt kihallgatott az ügyészség, aki a gyanú szerint azért fizetett, hogy oltás nélkül jusson védettségi igazoláshoz – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Az eset előzménye, hogy a múlt héten őrizetbe vettek egy budapesti háziorvost és asszisztensét, a gyanú szerint valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki. Rendelésükön két rendőr is megjelent, és úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát a mosdókagylóba ürítette.    

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint csütörtökön a nyomozó ügyészség újabb rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, aki

a megalapozott gyanú szerint szintén fizetett azért, hogy az oltás felvétele nélkül jusson védettségi igazoláshoz.    

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban már öt embert hallgatott ki gyanúsítottként, vallomást még egyikük sem tett, de a gyanúsítottak közül többen panaszt jelentettek be a közölt gyanúsítással, a motozással és a kutatással szemben, valamint felülbírálati indítvánnyal éltek a vagyonelkobzás biztosítása érdekében lefoglalt euró és forint miatt – olvasható a közleményben.    

Közölték azt is, hogy a közegészségügyi-járványügyi intézkedések megszegésével korrupciós bűncselekményeket – haszonszerzési céllal – rendszeresen elkövető budapesti háziorvos és szakasszisztense az ügyészség indítványának megfelelően letartóztatásban van, a rendőrök szabadlábon védekeznek.

(MTI)

Fotó: Police.hu

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2022. február 12. 08:00
Tényleg. Hát nem nekünk a legjobb? Ingyen (a mi pénzünkből) a magyar egészségügy (szintén a mi adónkból működve) beolt minket. Válogathatunk is (még nagyobb a biznisz egyeseknek kezdve Ursulával) az oltóanyagokban. Úgy megvédett mindentől IS hogy kell még belőle vagy 10 millió, illetve lehet sorakozni egy év alatt a negyedikért. De valamiért arányaiban mégis előkelő helyen halálozunk, amiről a celebdoki szerint szintén az oltatlanok meg a Mindenki tehet akinek rossz az egészségi állapota. De persze az oltatlanok miatt van járvány, és ők terhelik meg a távol keleten turkált (valaki itt is megtollasodott) lélegeztetőgéppel felszerelt ámde 2 év alatt 17.000 fővel leapadt egészségügyet, ami ezernyi más beteget nem tudott ellátni. EMBEREK! ÉBRESZTŐ! Pártállástól függetlenül hülyének néznek minket. Ja hogy a baloldal fizetős egészségügyet akar? Tiszta hülyék, már régen az ha nem akarsz hónapokat éveket várni az ellátásra. És nyilván a rendőr a hülye mer nem ótat.
barany
2022. február 11. 15:51
Felfoghatatlan a számomra, miért zárkóznak el az emberek a védőoltástól? Miközben a vírus miatt elhalálozottak kilencven százaléka beoltatlan volt. Mintha elmebetegek lennének.
MaBaker
2022. február 11. 13:29
Megalázó, hogy ilyen trükkökhöz kényszerülnek folyamodni magyar állampolgárok a munkahelyük megtartásához 2022-ben! Nem állunk messze attól, hogy mindannyian hasonló helyzetbe kerüljünk. Ki hányadik hullámnál és hányadik oltásnál fog ebbe a helyzetbe kerülni? Tisztelet az orvosnak, akiben még maradt némi emberség!
Derek Zoolander
2022. február 11. 12:22
Sima, egyszerű hétköznapi szabadságharc a covid-diktatúra ellen. Semmi különös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!