TGM a Transtelexről: Magyarországnak is szüksége van másik perspektívára, különösen a kóros elbutulás mostani fázisában

2022. február 17. 11:52

„Hátha Romániából, Szerbiából, Szlovákiából is megszólalnak szabad, eredeti hangok, amelyek ha a régiónkat nem is, de a magyar elméket megmenthetik a tudatlan kliséktől és a gépies indulatoktól” – írja a filozófus.

2022. február 17. 11:52
null

Mint arról beszámoltunk, politikai nyomásra hivatkozva felállt az erdélyi Transindex szerkesztősége. Nem sokkal később kiderült: azzal párhuzamosan, hogy a Transindex október végén elindította az adományfogadási kampányt, egy magánszemély bejegyezte a romániai internetes domainneveket felügyelő intézménynél (ROTLD) a transtelex.ro domain nevet.

Ezt követően gyorsan jött az újabb fejlemény: a Telex mintájára lesz Transtelex is. Ennek kapcsán az „anyaportálon” szólalt a közélettel kapcsolatban az utóbbi időben visszavonult Tamás Gáspár Miklós.

A filozófus véleménycikkében azt írja

„Azért örülünk, hogy megint lesz független internetes újság Erdélyben – Transindex után Transtelex – , mert ott is, mint mindenütt, pluralizmusra, vitára, változatosságra, elevenségre van szükség.

Nem azért, hogy valami változzék abban a magyarországi választási harcban, amelynek az erkölcsi, értelmi, ízlésbeli színvonala már nem lehet alacsonyabb, és amelynek a szabadságtartalma zéró” – írja.

„Nem lenne jó, ha a romániai magyar fiatal értelmiség csak budapesti, bukaresti és nyugati forrásokból tájékozódnék: elő kell állítania a saját információit és értelmezéseit. Ez szükséges a függetlenségéhez és ahhoz, hogy ne legyen szellemileg az Alföld (bár megosztott és gyűlölködő, non-transzilván) provinciája” – véli TGM, aki szerint Magyarországnak is szüksége van másik perspektívára, különösen a kóros elbutulás mostani fázisában.

„Hátha Romániából, Szerbiából, Szlovákiából is megszólalnak szabad, eredeti hangok, amelyek ha a régiónkat nem is, de a magyar elméket megmenthetik a tudatlan kliséktől és a gépies indulatoktól. Hátha segít végre valaki” – zárul a cikk.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. február 17. 23:42
/Nem azért, hogy valami változzék abban a magyarországi választási harcban, amelynek az erkölcsi, értelmi, ízlésbeli színvonala már nem lehet alacsonyabb, és amelynek a szabadságtartalma zéró/ Hogymicsodája? Szabadságtartalma? A nejem most sütött fánkot. Az uborkatartalma abszolúte teljesen ZÉRÓ! És nincs benne szójalatte se. ZÉRÓ! A szabaságtartalma maximális! Szabad enni! Akár baracklekvárral.
kaltran
2022. február 17. 21:02
Ami a leginkább zéró, az TGM mai állapota szerinti agytartalma.
nempolitizálok
2022. február 17. 15:12
Meg sem köszönte ez az idióta, hogy nézeteiért nem borogatták fel, ahogy ő uszított erre másokat.
Vakfolt
2022. február 17. 14:21
"TGM a Transtelexről: Magyarországnak is szüksége van másik perspektívára, különösen a kóros elbutulás mostani fázisában" Valóban, de a transteleksz csak a kóros elbutulás szekértolója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!