Új médiaiskolát indít a Magyar Krónika magazin

2022. március 02. 17:29

A március végén induló, két féléves, interaktív képzés során elismert, neves előadók és a szerkesztőség munkatársai mutatják be az újságírás alapjait.

2022. március 02. 17:29
null

Írjuk együtt közös történetünket! – erre hív a Krónika Médiaműhely. A március 28-án kezdődő, egyéves, gyakorlatorientált újságíróképzés nemcsak eszközöket kínál a 21. századi történetmesélés elsajátításához, de lehetőséget nyújt egy szerkesztőség életébe való bepillantásra is.

A március végén induló, két féléves, interaktív képzés során elismert, neves előadók és a szerkesztőség munkatársai mutatják be az újságírás alapjait, de a média határterületeit és a szakma jövőjét is.  Az inspiráló életutakat, közösségteremtőket és egyedi karaktereket felkutató Magyar Krónika nem véletlenül hangsúlyozza a műhelymunka fontosságát. Az újságírás csapatmunka, a csapattagok pedig a legkülönbözőbb szerepeket tölthetik be a közös munkában.

A résztvevők hetente egyszer, szerda délutánonként a magazin szerkesztőségében hallgathatják meg a műfajismereti, a nyomtatott és az online sajtó sajátosságaival foglalkozó, illetve a magazinkészítés konkrét folyamatát bemutató előadásokat, emellett kommunikációs tréninget is tartanak majd. A képzés előadássorozatai az újságírás mai helyzetével, a médiapiaccal, a jogi szabályozásokkal, a történetmesélés alternatív formáival, a podcast- vagy videókészítéssel is foglalkoznak. Az oktatók a résztvevők önálló, kreatív munkavégzését is figyelemmel kísérik, és lehetőséget kínálnak arra, hogy bevonódjanak a kiadó életébe, remélve, hogy a jelentkezők között akár új csapattagokat is megismerhetnek majd. 

Kortól és végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, a fényképes önéletrajzot és motivációs levelet a Krónika Médiaműhely munkatársai a [email protected] címre várják 2022. március 8-ig. A képzés költségéről, esetleges ösztöndíj lehetőségről és egyéb, felmerülő kérdésekről bővebb információ a Magyar Krónika magazin honlapján található.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!